Bilecik’te  ’Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' uygulaması kapsamında,  Atatürk İlköğretim Okulu önündeki yaya şeritleri kırmızıya boyandı.

İç İşleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla 29 Eylül Perşembe günü, ülke genelinde eş zamanlı “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla bir kampanya başlatıldı.

Uygulamaya katılan Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, yaya şeridini kırmızıya boyadı. Okul öğrencileri de ellerinde bayraklarla uygulamaya  katıldılar.

Etkinlik sonrası kampanya ile ilgili açıklama yapan Vali Kızılkaya, “Okulumuzun önündeki ve şehirlerimizdeki yaya geçitleri önünde bir farkındalık çalışması yürütüyoruz. Buradan bütün sürücülerimize, hemşehrilerimize şunu ifade etmek istiyorum ki yaya geçitlerinde önceliğin yayalar olduğunun farkında olalım ve buna göre trafik kurallarına uyalım. Bu vesileyle öğrencilerimize eğitim öğretim hayatlarında tekrar başarılar diliyorum ve bütün sürücülerimize kazasız, güvenli sürüşler diliyorum.”

Editör: TE Bilişim