Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayısını gösteren haritayı paylaşırken Bilecik, vaka sayısı en çok azalan 10 şehrin içinde ilk sırada yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 5-11 Haziran’da 100 bin kişide görülen vaka sayılarını açıkladı.

Bilecik, bu hafta vaka sayısı en çok azalan 10 şehrin içinde ilk sırada yer aldı. Bilecik’te 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka 96,99’dan 66,30’a düştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, il bazında 100 bin nüfusa karşılık gelen Covid-19 vaka sayılarına yer verirken, vaka sayılarının düşüş hızının yavaşlamasına karşın azalışının da sürdüğünü belirtti.

Bilecik ilk sırada

İl il vaka sayılarının azalışını gösteren tabloyu paylaşan Bakan Koca, “Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz Bilecik, Karaman, Malatya, Kastamonu ve Isparta. Vaka sayılarında düşüş devam edecek, aşı ile bağışıklık kazanacağız. Aşı ile bitecek.” ifadelerini kullandı.

Tabloya göre vaka sayısı en çok azalan ilk 5 ilin ardından sırasıyla Afyonkarahisar, Kırıkkale, Bartın, Burdur ve Kilis geldi.

Koca’nın paylaştığı Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul’da 55,20, Ankara’da 94,87, İzmir’de 32,04 olarak gerçekleşti.

Haftalık verilere göre, 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller Kars, Bolu, Eskişehir, Gümüşhane ve Tokat olurken, her 100 bin kişide en az Covid-19 vakası Hatay, Osmaniye, Adana, Edirne ve Mersin’de görüldü.

Diğer yandan uzmanlar, ilimizde Covid-19 vakalarında yaşanan düşüşün memnuniyet verici olduğunu belirtirken, bu durumun yanıltıcı olmaması noktasında vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlattı.

Editör: TE Bilişim