Bilecik Kent Konseyi, Bilecik Belediyesi, Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde Engelsiz Yaşam Empati Yürüyüşü yapıldı.


Şehitler Parkı’nda bir araya gelen il protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parktan Cumhuriyet meydanına doğru yürüyüş gerçekleştirdi.
Empati yürüyüşüne Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Yıldız,  Melih Tüfekçi, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, siyasi parti yönetici ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Yürüyüşü gözleri kapalı yapan Belediye Başkan Yardımcısı Melih Tüfekçi, düzenlenen programın empati kurmada önemli olduğunu belirterek, ‘’Biz de gözlerimizi kapatıp yürüdük. Değişik bir deneyim oldu. Gözleri kapatıp, bastonu kullanmak gerçekten büyük bir empati oldu. Katılanlara da çok teşekkür ediyorum.’’ Dedi.


KİMİ GÖZ BANDI TAKTI KİMİ TEKERLEKLİ SANDALYEYE BİNDİ
Günün anlam ve önemini ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşte, kimi katılımcılar göz bandıyla gözlerini kapatarak yürüdü, kimi tekerlekli sandalye ile ulaşım yaptı.
Cumhuriyet Meydanında şehitlerimiz için saygı duruşu daha sonra İstiklal marşının okunmasıyla devam eden programda konuşan Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Aslıhan Volkan, yürüyüşe katılanlara teşekkür etti.


Engellilerin toplumsal yaşamda karşılaştıkları zorlukları anlatan Volkan, ‘’Hem kendimiz engelliyiz hem çocuklarımız engelli. Bu engellerle birlikte mücadele veriyoruz. Ömrümüz yettiğince de bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Erişilebilirlik yaşadığımız en büyük sıkıntı. Yetişkin gençlerimizin işsizliği en büyük sıkıntı. İhtiyaç duyan engelli bireylerin bakım evlerinde yaşayabilmeleri şu an için biz annelerin en büyük temennisi. Kaldırım ve toplu taşımaların engelli bireylere göre yapılmasını istiyoruz. A noktasında B noktasına nasıl ulaşacağımızı düşünmek istemiyoruz’’ ifadelerini kullandı.


Volkan konuşmasında ayrıca dernek olarak şu ana kadar yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
Bilecik Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halit Altıntaş ise düzenlenen programa katılanlara teşekkür ederek, hayatlarını daha rahat sürdürebilmeleri için kendilerine her alanda destek verilmesi talebini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim