Covid-19 nedeniyle daha önceleri dijital ortamda erişime açılan 2020-2021 eğitim-öğretim yılı karnelerinin basılı hali öğrencilere verilirken her yıl yaşanan heyecan bu yıl düşük kaldı.

Bilecik merkez Malhun Hatun İlkokulu'nda düzenlenen resmi karne töreninde öğrenciler karnelerini elden aldılar. Öğrenciler karne heyecanının buruk bir şekilde yaşandığını dile getirirken eski günlere özlem duyduklarını aktardılar.

Velilerinde hazır bulunduğu karne törenine katılan Vali Bilal Şentürk, "Pandemiden dolayı arzu ettiğimiz şekilde eğitim öğretim yapıldı diyemeyiz. Pandemiden de çok dersler çıkardığımızı görüyorum. Öğretmen arkadaşlarımız uzaktan da olsa 'Zoom' üzerinden derslere devam etmeye gayret etti. Velilerimiz, öğrencilerimiz katılmaya çalıştılar. Uzaktan olmaları, çocukların sosyalleşmeleri ve hareketli olması bakımından dezavantajları oldu. Biraz da elektronik aletlerle daha çok vakit geçirdiler ama yaz döneminde inşallah telafi kurslarıyla, farklı sportif aktivitelerle onu telafi etmeye çalışacağız. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılında pandeminden de arınmış bir şekilde çocuklarımız okula kavuşurlar. Daha iyi günlere hep beraber inşallah ulaşırız." dedi.

Editör: TE Bilişim