Bilecik’te 34. Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce desteklenen, 34. Ulusal Tarımsal Mekanizasyon ve Enerji Kongresi (TARMEK 2022) 07-09 Eylül 2022 tarihleri arasında, Şeyh Edebali Üniversitesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlendi.

Ulusal Tarım Mekanizasyon Kongresi'nin açılışına Vali Kemal Kızılkaya, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Karabük Üniversitesi Sektörü Refik Polat, Bilecik Tarım İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Tarım Makinaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Can Ertekin, Türk Tarım ve Alet Makinaları İmalatçıları Birliği Genel Sekreteri Selami İleri, TARMEK 2022 Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahadır Sayıncı, Üniversite’den araştırmacılar ile ilgili sektör ve kamu kurumlarından uzmanlar katıldı.

Kongrede, "Tarımsal Mekanizasyon" ve "Tarımda Enerji Kullanımı" alanlarında çalışmalar yapan katılımcılar, Türk tarımının gelişmesi için yapılması gerekenler ve gelişen tarım makineleri sanayisi hakkında durum değerlendirmesi yaptı.

Bilecik Ziraat Odaları, Arı Yetiştiriciliği Birliği, Bilecik Kadın Girişimi, Üretim ve Kooperatifi , S.S. Muratdere Köyü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. Göl Flanoz Gölpazarı ve Çevresi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. Nefsi Göl Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. Osmaneli Kadın Girişimi Üretim ve Kooperatifi, Küplü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkınma Derneği, kongre alanında stand açarak kendi yöresel ürünlerinin tanıtımını yaptılar.

Editör: TE Bilişim