23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 98’inci yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı.

Kutlamalara; TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, siyasi parti ve kurum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam ederken, İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi.

Program, Atatürk ilköğretim Okulu öğrencilerinin gösterisi, İl Öğrenci Korosu müzik dinletisi, şiirlerin okunması, halk oyunları ekibinin gösterisi, küçükler cimnastik ekibinin sahnelediği gösteri ile devam etti. Ardından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerişiir okuma yarışmasında derece giren öğrencilere verilen ödüller ile son buldu.

Editör: TE Bilişim