Bilecikspor’a destek çağrılarına Bilecikspor Eski Teknik Direktörü Hasan Kol da duyarsız kalmadı.

Bilecikspor için destek çağrıları devam ediyor. Eski Başkanların yaptığı çağrı üzerine bir destek de Bilecikspor Eski Teknik Direktörü Hasan Kol’dan geldi. “Hiçbir şey ama hiçbir şey bu şehrin gençlerinin hayallerinden büyük değildir” diyen Kol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Bilecikliler...

Bilecikli olmak demek Bilecik’te doğmak, Bilecik nüfusuna bağlı olmak değildir bence. Bilecik’te yaşamak, gönül vermek, insanlarını tanımak bile buna yeterlidir. Bilecik in tarih, kültür ve sosyal değerlerine sahip çıkan, bu şehri benimseyen herkes bir Bilecikli olmuştur artık.

Gelelim bu şehrin sosyal faaliyetlerine; bu şehirde sanat kısıtlıdır. Konser sayısı yılda 4 ü, oynanan tiyatro yılda 10 u geçmez, şehirde sinemamız vardır ama imkânları kısıtlı ve biraz gecikmeli olarak vizyondaki filmleri izleriz. Benimde zamanında çok emek verdiğim spora gelecek olursaaak... Bu şehirde şimdiye kadar 4 spor branşında faaliyet olmuştur. Belediyemiz sağ olsun basketbol ve voleybol branşlarında erkek ve kız takımları olarak faaliyet göstermiştir. Fazla detaya inmiyorum Bilecik halkının ilgisi bu dallarda başarının ve devamlılığın olmasını engellemiştir. Bu konudaki ilgisizliğin alt yapı eksikliğiyle alakalı olduğu düşüncesindeyim. Birde sağ olsun Gençlikspor İl Müdürümüzün katkıları ve İsmail kardeşimin çabalarıyla hentbol takımı 1 sene faaliyet göstermiştir.

Ve Futbol... Bilecik’te futbol günümüze kadar 2 bölümde incelenebilir. 3.ligde mücadele eden Bilecikspor’a kadar olan dönem ve amatöre düşen Bilecikspor dönemi. 3.lig döneminde Bilecikspor başlı başına bir karnaval, bir spor şöleni idi. Bu dönemle ilgili fazla bir yorum yapmayacağım çünkü bundan sonraki amatör dönem esas konumuz. Evet amatör dönemde hemen hemen tüm Bilecik gençleri Bilecikspor’un 3.ligdeki başarıları, deplasman hikayeleri ile büyüdüler. Hep bu 15 senede bir başka ilin takımı ile maç yapabilmek, Türkiye kupası gibi bir turnuvada takımlarını izleyebilmekti hayalleri. Ve bekledikleri, hayal kurdukları fırsat bu sene önlerine geldi. İlk mücadelesini 2 hafta önce Türkiye kupasında yaptı bile. Penaltılarla 2. Tur yapamadı belki ama gençleri tribünde deli gibi destekledi takımını. O heyecanı yaşadı. Artık önümüzdeki seneye de bir umutları var.

Gelelim yazımın sadedinee.. Takım Başkanı çıktı ortaya dediki ihtiyacımız var bu takımı yaşatmamız lazım, eski başkanlar çıktılar dediler ki bu takım hepimizin sahip çıkalım. Gecen senenin amatör liginde şampiyonluk yaşayan takımın hocası olarak ben diyorum ki 15 seneden beri ilk defa yakaladığımız bu fırsatı elimizden kaçırmayalım.

Sayın Valim, Sayın Milletvekili ağabeylerim , Sayın Belediye Başkanım, Sayın Partili il başkanlarım, ve çok değerli Sanayici, iş adamları, esnaf ve kendini Bilecikli hisseden sporseverler. Bu takım şehrimizin 15 senedir ortaya çıkan ilk ve tek üst lig takımı. Hepinizin iyi niyetleri ile bir şeyler yaptığınızı veya yapmaya çalıştığınızı biliyoruz. Bu takımda 3 yıl amatör ligde antrenörlük yaparak 2 kere namağlup şampiyon olan bir kardeşiniz olarak sizden şunu rica ediyorum: Lütfen artık tüm dinamiklerimizi ortaya çıkarıp bu takıma elimizden gelen yardımı hiç tereddütsüz yapalım. Siyaset, görüntü, reklam...Hiçbir şey ama hiçbir şey bu şehrin gençlerinin hayallerinden büyük değildir. 15 senedir ilk defa tatlı hayallere dalan bu gençlerin hayallerini yıkmayın lütfen. Saygılarımla...”

Editör: TE Bilişim