Türkiye ile Dünya Sanayici ve İş insanları arasında ekonomik, kültürel, ticari, sanayi ve toplumsal faaliyetler yürüten USİAD (Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği) Genel Başkanı Nevaf Kılıç ve USİAD Yönetim Kurulunu temsilen, Bilecikli Sanayici ve İşadamlarını Irak'a davet etti.

USİAD (Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği) Türkiye’nin en önemli ticaret partneri olan Irak’ın 5 önemli ilinde (Duhok, Erbil, Süleymaniye, Halepçe) iş fırsatlarını değerlendirmek isteyen Türkiye’den iş insanlarının katılımı ve ikili görüşmelerini de içeren ticaret forumu düzenleniyor.

USİAD Bilecik Temsilcisi Halil Altınay'ın aktardığı bilgi şu şekilde:

 "Irak ülkemizin en çok ihracat yaptığı ülkelerin başında gelmektedir. USİAD (Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği) tarafından Türkiye’mizin en önemli ticari partneri olan Irak’a yatırım ve iş fırsatlarını değerlendirmek isteyen iş insanlarımızın katılacağı bir ticaret forumu düzenlenmiştir. Duhok ,Erbil,Kerkük, Süleymaniye ve Halepçe illerini kapsayan forumda yeni ticari yatırımlar için partnerler buluşturulacak, bütün iş dünyası ile (B2B) ikili görüşmeler yapılacaktır.

Irak Devlet Bakanları, Milletvekilleri, Ticaret Odaları Başkan ve Yönetimleri, Yatırımcılar Birlikleri, Müteahhit Birlikleri, İşadamları Birlikleri, Distribütörler Birliği, İthalat ve İhracatçılar Birliği gibi iş dünyası ile ilgili bütün kurum ve kuruluşlar forumda hazır bulunacaktır. Bu forumda iş insanlarımız Irak’ta bulunan iş insanları ile görüşmeler yaparak, yatırım ve ticaret alanında ticari portföylerini geliştirme imkanı sağlayacaklardır.”

11-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek forumun, Bilecikli Sanayiciler açısından Irak ile muhtemel iş bağlantıları açısından önemli fırsatlar oluşturabilecek organizasyon süreci ile, Bilecik Sanayi ve ticari faaliyetleri açısından hayli önem taşıdığını belirten Halil Altınay, Bilecikli İşadamları ve Sanayicileri Irak'a davet etti.

Editör: TE Bilişim