Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY tarafından Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Bursa'da; Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve TÜRKSOY himayelerinde, Bursa ilinin Keles ilçesi Kocayayla Oba Kentinde Orhan Gazi ve Nilüfer Hatun'un temsili düğünleri canlandırılan, Yörük Türkmen kültürünün harmanlandığı, yöre sanatçıları başta olmak üzere ulusal ve uluslararası sanatçılar konserlerinin katılımıyla, Türk Dünyası'nın ortak kültürel mirası ata sporlarının gerçekleştirileceği; 22-23 Temmuz 2022 tarihleri arasında düzenlenen "Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği"ne Bilecik Oba Çadırı ilgi odağı oldu.

Bilecik Valiliği himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Osmaneli Belediye Başkanlığı, Pazaryeri Belediye Başkanlığı, Pazaryeri Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi, Söğüt Kaymakamlığı destekleri ile İlimizin; tarihi, yöresel, kültürel, sanatsal, el sanatları, gastronomi değerleri, temsil ağırlama ve hediyelik eşya satışlarının yapılacağı bir ortam hazırlandı.

Pazaryeri'nin coğrafi işaretli yöresel ürünü tahinli helvası, Bakanlığımız Usta Sanatçısı Yaşayan Kültür Hazinesi Salim Yaşar'ın çömlekçilik sanatının sergilendiği, Geleneksel Türk Okçuluğu ok eğitimleri ve atışlarının gerçekleştiği, Dirilişin kenti Söğüt'den Alp Kostüm Sanatçısı Orhan Kocaoğlu'nun Kıyafet Tasarımlarının sergilendiği, Bilecik'ten 700 yıllık Osmanlı Şerbeti ikramı, Hat ve Mermer Sanatçısı İsmail Kısık'ın eserleri,1075'den bu yana kesintisiz Türk kenti Osmaneli'den Bakanlık Lefke Dokuma Sanatçımız  Gülay Çam Durak Hanımefendinin ve Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifinin üretmiş olduğu yöresel ürünlerin satışlarının yapıldığı, Osmaneli Ayva Lokumu ikramları ile dolu dolu bir program gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılım sağlanan "Bilecik Oba Çadırı" Türki Devletlerinin arasında Türkiye Çadırı olarak büyük ilgi gördü. 

Programa Mehter takımı konseri, kılıçkalkan ve Alpagut Turan dövüş ekibi gösterileri, atlı okçuluk gösterileri, yağlı güreş etkinliği ile başlayan programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Vali Yakup Canbolat, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Atilla Ödünç, Osman Mesten, Zafer Işık, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Çakıcı, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ERDOĞAN SÖĞÜT ŞENLİKLERİNE DAVET EDİLDİ

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan programı kapsamında katılım sağladığı 5. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'nde Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan BİRCAN tarafından Pazaryeri'nin toprağın sanata dönüştüğü Kınık köyünde üretilen Fincan takımını Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya adına takdim etti. Kendisi ile görüşme sağlayan BİRCAN Söğüt Şenliklerine katılım sözü ve destek talep etti. Ayrıca Söğüt Ertuğrul Gazi Okçular Tekkesi için projesini kendilerine iletti. ERDOĞAN memnuniyetlerini dile getirdi. Günün anısına fotoğraf çekildi.

TEŞEKKÜRLER

Ayrıca Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan yaptığı açıklamada Bilecik Valiliği himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda organize edilen 5. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'nde bizlere Şehrimizin kadim kültürünü tanıtma konusunda desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen başta Bilecik Valimiz sayın Dr. Kemal Kızılkaya'ya, Osmaneli Belediye Başkanımız sayın Münir Şahin bey'e, Pazaryeri Belediye Başkanımız sayın Zekiye Tekin Hanımefendiye, Pazaryeri Kaymamımız ve Vali Yardımcısı Vekilimiz sayın Ferhat Altay bey'e, Söğüt Kaymamımız sayın Ömer Faruk Tuncer bey'e, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri sayın Seda Bayrakçı Hanımefendiye ve kıymetli ekibine, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Mesut Kaplan bey'e, Bakanlık Lefke Dokuma Sanatçımız  Gülay Çam Hanımefendiye, Hat ve Mermer Sanatçısı İsmail Kısık'a, Kostüm Sanatçısı Orhan Kocaoğlu'na, Bakanlığımız Usta Sanatçısı Yaşayan Kültür Hazinesi Salim Yaşar'a, Pazaryeri İlce Milli Eğitim Okul Müdürü İslam Özkuk'a ve Okçuluk Antrenörü Mehmet Özden'e, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yetkili Personellerimiz İsmail Cihan, Elif Akyıldız, Engin Beyce, Ramazan Tekeli'ye, İl Özel İdaresi ve Pazaryeri Belediyesi personeline sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Editör: TE Bilişim