Bursa Turistik Rehberler Odası BURO Yönetim Kurulu Başkanı Denizhan Sezgin, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Turizm Rehberlerinden oluşan Kafile, "Turizm Haftası" kapsamında Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda "BİLECİK Turizm Info Turu" için Bilecik ili ve ilçelerinde tarihi, turistik ve kültürel değerleri yerinde incelemek adına gezi düzenlendi. İlk olarak Çömleğin anavatanı, Göletler kenti, tarihte önemli bir yere sahip olan İpekyolu, Pazarlı Bey diyarı Pazaryeri'nde Kınık Eko Turizm Çömlek Köyü ve Küçükelmalı göletinde yerinde incelemelerde bulundular.

Bozcaarmut, Marmara'nın Hasankeyf'i Günyurdu Barajı, Bozcaarmut göletleri başta olmak üzere yöresel değerli boza, helva ve tahinli dondurmanın tadına baktılar. Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin tarafından kafile makamında ağırlanarak hediye takdim edildi. Ardından Dirilişin Şehri olan Söğüt'e geçen kafile; Ertuğrulgazi Türbesi, Halime Hatun, Savcı Bey, Alp Nöbet Değişimi, Hediyelik Eşya satış alanları, Kuyulu Mescit, Çelebi Mehmet Camii, Kaymakam Çeşmesi, Söğüt Müzesi ve Alp Kıyafet Dikim Atölyesinden rehberler eşliğinde bilgi aldilar. Bilecik merkezde ise; Abdülhamid Han'ın eserleri olan tarihi Saat Kulesi, İdadi, Yıkık Minareleri, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Orhangazi Camii, Zincirli Kaya, Şeyh Edebali türbesi, Pelitözü Gölpark ve Yaşayan Sehit Müzelerini gezdiler. Son olarak Vezirhan Köprülü Mehmet Paşa Camii ve Kervansarayı, Osmaneli Aya Yorgi Kilisesi, Tarihi Konakları, Butik Otelleri, İçmeler Tesisi, Papazın Konağı, Yöresel Ürünler Çarşısını gezdiler.

Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifleri'nin dokuma ve yöresel değerlerini inceleyen ekibi Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin beyin katılımıyla iftar yemeğinde istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Programın sonunda BURO Yönetim Kurulu Başkanı başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve turizm rehberlerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan katılım ve eğitim sertifikası takdim edildi. Bilecik'e hayran kalan BURO'dan İlçemizin turizmi için büyük turizm atağı bekliyor.

Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan yaptığı açıklamada şunları ifade etti, “Bugün Bilecik'in turizmi için önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 15-22 tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası münasebetiyle bugün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde Bursa Turistik Rehberler Odamızın değerli üyelerini ilimizde turizm alanında önemli stratejik projelerimizi değerlendirdik. Yerinde incelemelerde bulunduk. Şehrimizin turizm alanında artılarını eksilerini yerinde inceledik. Kendilerinin tecrübe ve deneyimlerinden faydalandık. Ayrıca Bursa Bilecik arasında ortak kültürel miras ve ortak Destinasyonlar için yeni stratejiler geliştirdik. Değerli BURO temsilcilerimize Bilecik ve ilçemize bu önemli ziyaretlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.”

Editör: TE Bilişim