Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Ankara’da “Müşavirler ve İl Müdürleri Değerlendirme Toplantı”sına katıldı.

Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun kenti olarak bilinen Bilecik’in tarihi ve turizm değerlerini detaylarıyla anlatan Müdür Bircan, yaptığı açıklamada, ”Kadim tarihimizin, zengin coğrafyamızın; sanatın, kültürün, turizmin Parlayan Yıldızı olan Ülkemizin her bir köşesinde birer elçi olarak; şehirlerin taşımış olduğu tarihi, etnik, kültürel bir çok kıymetli misyonu ve değeri en üst seviyeye çıkarmak için canla başla mücadele eden 81 İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ailesi olarak; Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Mehmet Nuri Ersoy himayelerinde; Bakan Yardımcılarımız, Genel Müdürlerimiz, Müşavirlerimiz, Daire Başkanlarımız ve ilgili yönetim kadrolarımız olarak Ankara Gölbaşı Vilayetler Evi’nde “Müşavirler ve İl Müdürleri Değerlendirme Toplantı”mızı büyük bir heyecanla gerçekleştirdik.

Globalleşen dünyada; tanıtım, turizm ve pazarlama stratejisi ve imkanları her geçen gün gelişmesi ve rekabet edilebilirlik anlayışıyla dijital çağı yakalamak; kültür, turizm varlığımızı bu yapıya sentezleyerek ulaşılabilirlik ağının en üst seviyede çıkartılması ve inovasyon yapımızın güçlendirilmesi yönünde yeni stratejiler geliştirmenin haklı mutluluğunu yaşıyoruz.

Ayrıca İllerimizde; Bakanlığımız tarafından 2019 yılında kurulan (TGA) “Turizm Geliştirme Ajansı” tarafından İllerimizin varlık ve durum analizleri yönünde iyileştirmeler yapılması amacıyla Stratejik ve Master hedefler oluşturulması, İllerin kendi kurmuş oldukları “Turizm İl Geliştirme Yönetim Kurulları” sayesinde şehirlerin “Ortak Akıl” yapısıyla ortak kanı oluşturulması sağlanmıştır. Ayrıca dijital sistemde ölçülebilir ve değerlendirebilir bir yapı ile Şehirlerimizin Karnesini ortaya çıkaracak. Sürekli gelişen sürekli yenilenen bir yapılaşma ile ve her geçen gün üzerine katılacak değerlerin etkisi ile ulusal ve uluslararası turizm pastasından Şehirlerimiz hak ettiği değere ulaşacaktır.

Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Mehmet Nuri Ersoy beyfendiye, Bakan Yardımcılarımıza, Genel Müdürlerimize, Daire Başkanlarımıza, 81 İl Müdürleri ve ailesine, Müsteşarlıklarımıza, Turizm Geliştirme Ajansı’mıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim