Bilecik genelinde 3 gündür yaşanan zehirlenme vakaları sebebiyle İl Tarım ve Orman Müdülügü denetim seferberliği başlattı.Toplamda 5 işletmeye 51 bin TL idari para cezası uygulandı.
Başta KYK'larda kalan 100'ün üzerinde kız öğreci olmak üzere il genelinde;ishal,karın ağrısı,halsizlik ve kusma şikayetiyle birçok vatandaş Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurmuş ve ardından Bilecik Valiliği konu ile ilgili araştırma başlatılmıştı.
Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Valiliğin talimatları kapsamında kent merkezinde 3, ilçelerde 7 ekip görevlendirdi.Toplamda 10 ekip ile yapılan denetimlerde başta fabrikalar olmak üzere öğrenci yurtları denetlenirken,uygunsuzluk tespit edilen 5 işletmeye 51 bin TL idari para cezası uygulandı.
Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:
"Bir süredir kamuoyu gündemini meşgul eden gıda zehirlenmesi şüphesi vakaları üzerine Valiliğimizin talimatları ile İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Merkezde 3 ekip ve ilçelerde 7 ekip olmak üzere toplam 10 gıda denetim ekibiyle merkez ve tüm ilçelerimizde başta yemek fabrikaları olmak üzere öğrenci yurtları yemekhanelerinde 5996 sayılı kanun ve ilgili gıda mevzuatı kapsamında denetimler yapılmıştır. 
Yapılan denetimler neticesinde uygunsuzluk tespit edilen 5 işletmeye toplam 51.671,00 TL. idari para cezası uygulanmıştır. 
Bunun yanı sıra 10 adet yemek numunesi alınarak analizleri yapılmak üzere ilgili Gıda Kontrol Laboratuvarına teslim edilmiştir. 
Analiz sonucuna göre ayrıca işlem yapılacaktır. Alo 174 gıda ihbar hattına gelen ihbarlar hızlı bir şekilde değerlendirilmektedir. 
İlimiz genelinde denetim seferberliği başlatılmıştır."
Diğer yandan Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından zehirlenme vakalarında ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamada;" Bilecik Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis ve polikliniklerine; bulantı ,kusma ve ishal şikayetleri ile başvuran vatandaşlarımızın yapılan tetkik ve muayenelerinde hastaneye yatış gerçekleştiren herhangi bir durum saptanmamış olup müşahade altında tutulan hastalarımızın semptomatik tedavileri yapılarak taburcu edilmişlerdir. An itibariyle hastanemize başvurup yatan hastamız bulunmamaktadır. Valiliğimizin talimatı ile İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince gerekli analiz ve araştırmalar devam etmektedir."denildi. 

Editör: TE Bilişim