Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce ilimizde çocuk refahını yükseltecek göstergeleri oluşturabilmek amacıyla eğitimden sağlığa, güvenlikten yaşam koşullarına birçok alanda Türkiye’nin çocuk profilini ortaya koyacak Türkiye Çocuk Araştırması’na katkı sağlanacak çalışmalar yürütülecek.

Bu kapsamda ilimizde de çocuk refahı göstergeleri oluşturulacak ve bu amaçla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün koordinesinde Türkiye Çocuk Araştırması Projesi hazırlananacak.

2 yıl süreli olarak planlanan araştırma kapsamında eğitim, sağlık, güvenlik, yaşam ve çevre koşullarıyla ilgili konularda çocuk profilinin ortaya konulabilmesi için il merkezi ve ilçelerde saha çalışmaları yürütülecek ve veri kayıt deseni oluşturulacak.

Araştırmanın yürütülmesinden sorumlu akademisyen grubunun çocuklarla ilgili verileri haritalandırdığı ve literatür konusunda raporlar hazırladığı raporları değerlendirme çalışmalarının sürdüğü bildirdi.

“Çocuk refah göstergeleri oluşturacağız”

Çocuklara yönelik hizmet sunan kurumlarca düzenli kayıt altına alınan veriler ve saha araştırmalarından elde edilecek bilgiler doğrultusunda

çalıştaylar da düzenlenecek.

Bilecik'te ile birlikte 81 il genelinde yapılacak araştırmayla çocuklara ilişkin mevcut veriler ve saha çalışmaları sonucunda elde edilecek bilgiler ışığında eğitim, sağlık, güvenlik, çevre ve yaşam koşullarına ilişkin çocuk refahı/iyi olma hali göstergeleri oluşturacak ve bu doğrultuda çocukların refah seviyelerinin yükseltilmesi de hedeflenecek.

Editör: TE Bilişim