2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin sona ermesiyle Bilecik'te 37 bin 142 öğrenci karnelerini aldı.
Vali Dr. Kemal Kızılkaya’da öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Vali Kızılkaya, Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen törene katılarak öğrenciler ile biraraya geldi. Öğrencilerin yılsonu gösterilerini izleyen Vali Kızılkaya’ya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol’da eşlik etti.
Öğrencilerin gösterilerinin ardından sınıflara girerek öğrencilere karnelerini takdim eden Vali Kızılkaya, “uzun bir dönemi geri de bıraktınız. Sizler çok farklı bir süreç yaşadınız. Bir yarı yıl maskeli, bir yarı yıl ise maskesiz olarak farklı bir deneyim kazandınız. İnşallah böyle günleri bir daha hiç kimse yaşamaz. Hepinizi tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum” temennisinde bulunurken, öğrencilerin Vali amcalarına merakı ve sevgisi dikkatleri çekti.
Vali Kızılkaya, Cumhuriyet İlkokulu’ndaki karne töreninin ardından Atatürk İlkokulu’ndaki karne törenine de katılarak, öğrencilerin folklor gösterisini seyretti. Atatürk İlkokulu’ndaki öğrencilere de karnelerini takdim eden Vali Kızılkaya, öğrencilere başarılar diledi. 37 bin 142 öğrenci için 2021-2022 eğitim ve öğretim yılını sonlandıran zil çalarken, il genelinde okullarda öğrenciler karne sevincini yaşadı. Karnelerini alan öğrenciler büyük heyecan yaşarken, 3 ay sürecek yaz tatiline de girdiler. Yaz tatilinin ardından 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi ise 12 Eylül 2022’de başlayacak.