Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı Hüseyin Korkman, Bilecik Şehir Mezarlığı’ndaki toprak kayması ve mezarlıkların zarar görmesi hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bilindiği gibi, uzun yıllardır şehir mezarlığının olduğu bölümde toprak kayması bulunurken, bu durumun önüne geçmek için fore kazıklar çakılmış, çok sayıda çalışma gerçekleştirilmişti.

Tüm çalışmaların şehir mezarlığındaki kaymanın önüne geçememesi ve giderek daha da artan toprak kayması nedeniyle basın açıklaması düzenleyen Başkan Korkman, “2015 yılından beri bu mezarlıkta bir kayma var, heyelan var” vurgusu yaptı.

“ECDADIMIZIN MİRASI OLAN İMALATHANEMİZ ÇÖKTÜ”

Hüseyin Korkman, açıklamasına şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz gibi 2015 yılından beri bu mezarlıkta bir kayma var, Heyelan var. Burası heyelan bölgesi, buradaki mezarlıkların hepsi göçtü, Ecdadımızın mirası olan imalathanemiz çöktü. Burada bir çalışma yaptılar, bir fore kazık çalışması yapıldı ancak çok kısa bir süre sonra bir şey ifade etmediğinden, yeniden bir kayma olunca tekrar bir çalışma yapıldı. Yine fore kazık yaptılar yine tutmadı. Bunları yaparken hiçbir bilimsel veriye dayanmadıkları ortaya çıktı. Bilime inanmayan bir iktidar bu kafayla yaptıkları için bundan sonraki yapacakları çalışmalarda tutmayacaktır. Buradan iktidarın milletvekiline, iktidarın il başkanına, muhalefetin il başkanına ve muhalefet milletvekiline de söyleyecek sözlerimiz var.

Muhalefetin belki yaptırım yetkisi yok ama en azından bunu gündeme taşıyıp bir kamuoyu oluşmasına fayda sağlayabilir. Asıl sorumlu olan hem Belediye Başkanlığı döneminde hem de milletin oyları ile Meclise seçilen Selim Yağcı birtakım çalışmalar yaptırdı. Bilime dayalı olmadığı için bir sonuç almadı.”

“BİLECİK HALKINA SESLENİYORUM, SİZE DAYATILANLARI SEÇMEYİN”

Başkan Korkman,  “Bilecik halkına sesleniyorum, size dayatılanları seçmeyin” vurgusunu yaparak, “burada siyasetten çok bu sorunun çözülmesini istiyorum. Bu sorunu çözmesi için yapılması gerekenleri yapsınlar. Mevcut Bilecik’te siyaset yapan il başkanları kayıkçı kavgasını bıraksın Bilecik’in sorunları ile ilgilensinler. Mevcut milletvekilleri de Bilecik’in sorunlarını çözmek için çaba sarfetsinler.

Son zamanlardaki yaptığımız stadyum açıklamasından sonra bir reaksiyon gösterdiler. Biri “endişe olmasın” dedi, diğeri “beceremiyorsunuz” dedi. Evet beceremiyorlar, yapamıyorlar, yapamayacaklar. Bilecik halkına sesleniyorum, size dayatılanları seçmeyin” dedi.

“110 MİLYON TL HARCANDI”

Başkan Korkman, Bilecik Şehir Mezarlığı’ndaki toprak kaymasının önlenmesi için 110 milyon TL harcandığını da iddia ederken, “bildiğimiz kadarıyla 110 milyon TL harcandı buraya, bu para ile karşıya köprü yapardınız veya çok daha pratik olacak bir çevre yolu yapardınız.  Buraya yükü yüklediniz, fore kazıkları çaktınız bırakın heyelanı durdurmayı daha fazla kaymasına sebebiyet verdiniz çünkü bilimsel çalışmadınız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim