Özel Denetim (Paydaş kurumlarla işçi ve personel taşıyan servis denetimi) Bilecik il jandarma komutanlığı emrinde görevli Jandarma trafik timleri ve Paydaş kurumların katılımıyla, Jandarma sorumluluk bölgesinde gerçekleştirildi.

Bilecik İl Jandarma komutanlığı gerçekleşen denetimlere ilişkin yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “İlimiz genelinde üretim/sanayi faaliyetleri devam etmekte olup ayrıca, mevsimsel olarak tarımsal faaliyetlerin başlaması, tarımsal alanlarda çalışan işçi ve servis taşımacılık faaliyetlerinin yoğunlaşması nedeniyle taşıma faaliyetlerini güvenli hale getirmek ve servis araçlarının karışabileceği trafik kazalarının önlenmesine yönelik denetimler sürekli olarak yapılmakta, yolcuların güvenliği için emniyet kemeri takmanın önemi anlatılmaktadır.

Bu kapsamda icra edilen denetim ve kontrolde (94) personel ve işçi taşıyan servis aracı kontrol edilmiş, (1) servis aracına (427) TL trafik idari para cezası uygulanarak trafikten men edilmiştir.

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması ile kazaların en aza indirilmesi amacıyla denetim faaliyetlerinin her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi ve "Sürücülerde Algılanan Yakalanma Riski Duygusunu Arttırmak" hissinin üst düzeyde tutulabilmesi için Bilecik il Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timlerince işçi ve personel servis taşımacılığı yapan araç ve sürücülerin denetimine devam edilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Editör: TE Bilişim