1959 yılında yapılan eski yataklı servis binası ile eski 112 Başhekimlik binasının bulunduğu eski Devlet Hastanesi yerleşkesinin yıkılarak yerine Bilecik Sağlıklı Hayat Merkezi binası yapılacağı öğrenildi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Bilecikli Halil Eldemir’in katkılarıyla 2018 - 2022 tarihleri arasında Bilecik'e yapılan yeni hastane binaları haricinde 60 milyonluk tıbbi cihaz ve donanım yatırımı yapılmasının yanı sıra Eldemir’in katkılarıyla eski hastanenin yerine ne yapılacağı da açıklandı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan veriler kapsamında Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’in ilimize sağladığı yatırımlar kapsamında 1959 yılı yapımı eski yataklı servis binası ile eski 112 Başhekimlik binasının olduğu Devlet Hastanesi’nin yıkılarak yerine Bilecik Sağlıklı Hayat Merkezi binası yapılacağı öğrenildi.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik Bakanlığın son yıllarda yaygınlaştırılması için çalışmalar yaptığı Sağlıklı Hayat Merkezleri sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulan çok amaçlı yapılar olarak hizmete girdi.

Sağlıklı hayat merkezlerinde; beslenme danışmanlığı, kronik hastalıklar ve fiziksel aktivite danışmanlığı, kadın ve üreme sağlığı danışmanlığı, kanser erken teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) danışmanlığı, ruh sağlığı danışmanlığı, çocuk ve ergen sağlığı danışmanlığı, tütün ve madde bağımlılığı danışmanlığı, enfeksiyon kontrol hizmetleri, koruyucu ağız ve diş sağlığı danışmanlığı, sağlıklı yaşlanma hizmetleri veriliyor.

İlimiz koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski yerleşkesinde bulunan 1959 yılı yapımı eski yataklı servis binası ile eski 112 Başhekimlik binasının yıkılarak yerine Bilecik Sağlıklı Hayat Merkezi binası ile 6 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi - 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Lojistik Merkezi binası yapılması planlanırken, Bakanlıkça 3 bin 20 metrekare kapalı alana sahip hizmet binalarının yapımı için ödenek tahsis edilerek İl Özel İdaresi’ne aktarıldı.

1 Nisan 2022 tarihinde yatırıma ilişkin proje ihalesi yapılan eski Devlet Hastanesi’nin projesinin tamamlanması akabinde yıkılarak 2022 yılı ikinci yarısında yapım ihalesinin yapılarak yapıma başlanılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim