İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Akteditasyonu Kapsamında “ESL-English as a Second Language-Obse rvation of Teaching and Learning Environment” projesi ile Almanya’ya giden Ertuğrulgazi Lisesi öğretmen ve öğrencileri çalışmalarını başarıyla tamamlayarak yurda dönüş yaptılar. Proje hareketliliğini verimli bir şekilde gerçekleştiren ekip, akademik çalışmalarının yanında kültürel aktivitelerde de bulundu. Dünyaca ünlü keman virtüözü Önder Baloğlu’nun davetlisi olarak Duisburg Duisburg filarmoni orkestrası ile birlikte düzenlenen konsere katılan grup, konser sonrasında Baloğlu ile okulları ve çalışmaları hakkında sohbet ettiler. 

Hareketliliğin dördüncü gününde, Almanya seyahatleri konusunda önceden iletişime geçtikleri Türkiye Cumhuriyeti  Düsseldorf Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği’nin daveti üzerine Düsseldorf’a hareket eden ekip, Eğitim Ataşesi M. Gamze Bozgöz ile bir araya geldi ve proje kapsamındaki çalışmaların yanı sıra, Almanya’da bulunan Türk vatandaşlarının eğitim sistemleri hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ayrıca görüşmede, daha sonra gerçekleştirilecek çalışmalara başkonsolosluk olarak destek verileceği ve her türlü konuda öğretmen ve öğrencilerin arkasında olunduğu belirtildi. Proje haftasını farklı eğitimlerle geçiren grup hafta sonunu da sosyal ve kültürel faaliyetlerle tamamlayarak yurda döndü.

Okul müdürü Zaim Akbulut, proje çalışmasında görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederken, okul olarak ilerleyen dönemlerde de bu ve benzeri çalışmaları başarı ile sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, hareketlilik kapsamında yurt dışına giden öğretmen ve öğrencilere hem ülkemizi hem de okulumuzu hakkıyla temsil etmeleri dolayısıyla teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim