Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni hizmete giren Anjiyo Ünitesini, 16 Yataklı Kardiyoloji Servisini ve 6 Yataklı Koroner Yoğun Bakım Servisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bilecik’te Anjiyo Ünitesi’nin bulunmaması nedeniyle il dışına hasta sevk nedenlerinde 1. sırayı anjiyo işlemlerine bağlı sevkler oluşturmaktaydı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı’nın destekleriyle toplamda 11.300.000 TL bedelle anjiyo cihazı, 6 yataklı koroner yoğun bakım servisi, 16 yataklı kardiyoloji servisi, cihaz ve tıbbi malzemelerden oluşan Anjiyo Ünitesi Bilecik’e kazandırıldı.  Eğitim ve Araştırma  hastanesinde hizmete giren  anjiyo ünitesinin kazandırılmasında en büyük katkının Sağlık Bakan yardımcısı Halil Eldemir’in olduğu öğrenildi.

Anjiyo Ünitesini ziyaret ederek görevli sağlık personeliyle görüşen Vali Kızılkaya; “Anjiyo Ünitesinin ve Yoğun Bakım Kardiyoloji Servisinin incelemesini görevli arkadaşlarla beraber yaptık. 1 aydır ilimizde anjiyo operasyonları yapılmakta. Geçmiş yıllarda, özellikle 2021 yılı ve öncesinde en büyük sevk nedenlerimizden biri anjiyo ünitemizin olmamasıydı. Geçtiğimiz ay itibariyle anjiyo ünitesini Bilecik’imize kazandırmış olduk. Yaklaşık 11,5 Milyonluk bir yatırım. Bu yatırımın yanında çok kıymetli ve yetişmiş bir ekibi de ziyaret etmiş olduk. Artık Bilecik’te hemşehrilerimiz, Eskişehir, Bursa gibi başka illere gitmeden bu hizmeti işinin ehli ellerden alabilme imkanına sahip.” İfadelerini kullanarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir’e, Milletvekilimiz Selim Yağcı’ya ve desteklerini Bilecik’ten esirgemeyen hükümetimize teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anjiyo olarak kardiyoloji servisinde tedavisi devam eden 67 yaşındaki Zeliha Güler, sağlık personelinden ve hastaneden duyduğu memnuniyetini dile getirerek, teşekkür etti.

Ziyarette Vali Kızılkaya’ya Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı ve Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Erkan Arıkan eşlik etti.

Editör: TE Bilişim