Bilecik Belediyesi tarafından ilimizdeki 10 resmi okul ile iki özel okulun  4. sınıflarında, “Temel Trafik ve Bisikletli Ulaşım-Yaşam Kültürü’’ seminerleri veriliyor.

Eğitim ve çocuklara yönelik birçok örnek uygulamayı gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, bisiklet kullanımının artırılması, güvenli bisiklet sürüşü ve trafikte bisiklet kullanımına yönelik bilincin oluşmasına yönelik hizmetleri sunmaya devam ediyor.

35 SINIFTAKİ BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİMLER VERİLDİ

Bilecik Belediyesi Bisiklet Antrenörü Hakan Yavuz’un slayt, görsel ve bilgi içerikli anlatımıyla gerçekleştirilen seminerlerde 35 sınıfta yaklaşık bin öğrenciye birçok konuda eğitimler verildi.

Sunulan eğitimler ile trafik ders kitaplarında geçen konuların pekişmesini ve daha detaylı bilgilerin verilmesinin sağlandığına dikkat çeken Bisiklet Antrenörü Hakan Yavuz, ‘’Belediyemiz öncülüğünde çocuklar ve eğitime ilişkin güzel hizmetler gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Derslerimizde güvenli bisiklet kullanımı, bisikletin icadı, Bisiklet nedir, bisikletin faydaları, genel kurallar, güvenlik ekipmanlarının önemi, sürüş teknikleri ve trafik bilgilerini teorik ve uygulamalı olarak sunuyoruz. Çocuklar bisikletle okula gelen personelimizi görünce çok mutlu oluyorlar. Okulların idareci ve öğretmenleri de verilen eğitimlerden duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ve bizlere çok teşekkür ediyorlar. Avrupa’da da bu şekilde sunumlar yapılıyor. Amaç çocukların trafiğe çıkılabileceği ilk araç olan bisiklet ile bilgi seviyelerini yükseltmek, trafik kazalarını azaltmak, ulaşımda bisiklet kullanımını artırmaktır.’’ İfadelerini kullandı.

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜLERİNİN BİRAZ DAHA DUYARLI OLMALARINI İSTİYORUZ

Bisikletin de trafikte olduğunu ve kurallara uyulması halinde son derece güvenli bir ulaşım aracı olduğunu hatırlatan Yavuz, ‘’Motorlu taşıt sürücülerinden de talebimiz bisikletli ulaşıma saygılı olmaları, kornaya değil, frene basmalarıdır. Bisikletlinin yanından geçerken yavaşlamaları ve mesafe bırakmalarını rica ediyoruz. Bu şekilde bisiklet kullanımını arttırırsak hem doğaya hem de sağlığımıza büyük katkılar sunmuş olacağız.’’ Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim