Bilecik Belediyesi Semih Şahin’in Başkanlığı  döneminde 2020 yılında 2 milyon 668 bin TL ilaçlama ihalesi yaptı.

İhaleyi alan ilaçlama firması tarafından Belediye’ye tahsis edilen makam araçlarının km’sinin ihale sözleşmesindeki km sınırının 5 katı fazla çıktığı ve bu araçlara HGS ve ücretli geçiş ödendiği için ihaleyi alan firmanın fark talep ettiği iddia edildi.

ROTA Vektör Kontrol Hizmetleri Firması 2020 yılında Bilecik Belediyesi’nden ilaçlama ihalesini aldı. 2 milyon 668 bin TL tutan ihalede 3 adet çift kabinli kamyonet, 2 adet kontrol aracı sözleşmeye eklendi. Ve ilaçlamaları kontrol amaçlı ihaleye eklenen  araçlardan 1 adet Passat marka araç Başkan Danışmanı Rafet Özbek’e, diğeri Skoda Suber marka araç ise İYİ Partili Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’e tahsis edildi.

Ne var ki ihale sözleşmesinde yeralan km sınırından 5 katı fazla yol katedildiği gerekçesi ile firmanın araçlar için km başına 1.5 TL fark istediği ve bu rakamın yaklaşık 50 bin TL olduğu, diğer yandan da araçların HGS ve ücretli geçişlerde kullanıldığı gerekçesi ile yaklaşık 30 bin TL de fark istediği iddia edildi.

Tüm Türkiye otobanları mı ilaçlandı?

Bilecik’teki ilaçlamaların denetlenmesi için tahsis edilen araçların makam arabası olarak kullanılması ve bu araçların özel işlerde kullanıldığı iddia edilirken, hatta km’lerce gezilmesinin yanısıra otobanlarda ücretli geçiş ve HGS ücretleri de ortaya çıkarak firmanın da bu ücretleri Belediye’den geri istemesi manidar bulundu.

Araçları kullanan kişilerin veyahut Belediye’nin bu iddialara ne gibi bir cevap vereceği de merak ediliyor.

Bu ısrar neden?

Diğer yandan Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nün bağlı olduğu İYİ Partili Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’in kendisine makam arabası tahsis eden aynı firma ile 4 milyon TL’ye orta refüjdeki ağaçların aşılama işleminin yapılması konusunda Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’na ısrarcı olduğu, Subaşı’nın ise rakamı yüksek gördüğü için kabul etmediği hatta Gürses’in Belediye ile alakası olmayan Atatürk Ormanı ve Pelitözü Göleti’nde bulunan ağaçların da aşılanması konusunda ısrarcı davrandığı da gelen iddialar arasında yerini aldı.

Firma bir daha görüşmeye gelmedi

Diğer bir iddia ise, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’nın aşılanacak ağaçların tespit edilmesi konusunda başka bir Başkan Yardımcısı ile firmanın görüşmesini istediği ve  firma ile bu Başkan Yardımcısının görüştüğü, Başkan Yardımcısının Belediye’nin sorumlu Müdürü ile firmanın bir tespit yaptıktan sonra ağaç sayısına göre yeniden görüşme yapılacağı fakat bu gelişmenin ardından firmanın bir daha aşılama için görüşmeye gelmediği de gelen iddialar arasında yerini aldı.

Editör: TE Bilişim