Bilecik Belediyesi, eğitim ve sanat kurslarının yanında çocukların yaratıcılığını güçlendirebileceği ve geleceğin mesleklerine ön hazırlık yapabileceği Robotik Kodlama ile Akıl ve Zeka Oyunları kurslarını Bilecik halkı ile buluşturuyor.

Bilecik Belediyesi geleceğin yazılım ve programcılarını yetiştirmek için harekete geçti. Dünyada önemi her geçen gün artan yazılım sektörü eğitimlerinin erken yaşta alınmasının oldukça faydalı olduğunu belirten Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, “Robotik kodlama eğitimlerini çocuklarımız için çok önemsiyoruz. Geleceğin ekonomisini şimdiden bu alan belirliyor. Bizler sosyal belediyecilik ilkesiyle hem çocuklarımıza faydalı bir eğitim veriyoruz hem de ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Bu alandaki eğitimler özellikle küçük yaşta verilmeli. Bizim ülkemizden, şehrimizden de bu yaratıcılıkta çocukların çıkması ve geleceği şekillendirmesi için bu tür eğitimleri vermeye devam edeceğiz.” sözlerini kullandı.

1, 2, 3 ve 4. Sınıfların katılabileceği kurslar ücretsiz olup kurs kayıt tarihleri 3-7 Ekim arası, kursların eğitime başlayacağı tarih ise 10 Ekim Pazartesi günüdür. Kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın Bien Bilgi Evi Matematik Müzesine başvurmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilişim