Belediye Başkanlığını kazandığı günden bugüne Belediye’ye aldığı işçi ve memurların sayısı ile eleştirilen Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, yeni bir yandaş alıma imza atarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılışını yaptığı Hürriyet Mahallesi’ndeki Zübeyde Hanım Çocuk Kreşi’nin başına İYİ Partili Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’in öz ablasının kızı G.B.’nin işe alınarak kreşin başına getirildiği iddia edildi.

Yapılan bu alım kamuoyunda “Belediye aile şirketine mi döndü? Liyakat öldü yaşasın Hamili Kart” dedirttirdi.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Belediye’ye işe alımları ile dikkat çekiyor. Belediye’ye 2.5 yıllık sürede 200’e yakın yeni personelin alındığı iddia edilirken, bir çok yakın çevresini de işe aldığı en son yeğenini kendisine şoför olarak alan Semih Şahin, çalışanlara masa dahi bulunmaz konuma gelen Bilecik Belediyesi’ne yandaş ve liyakatsiz  alımlara devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun açılışını yaptığı Zübeyde Hanım Çocuk Kreşi’nin başına İYİ Partili Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’in İstanbul’dan öz ablasının kızı G.B.’nin getirildiği iddia edildi.

Bilindiği gibi, daha önceki Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Cumalı Köyü’nden olması ile birçok Cumalı köylünün işe alındığı, Bilecik Belediyesi’ne bir başka Cumalı Köylü olan İYİ Partili Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’in isteği ile yeni Cumalı köylülerin işe alımına devam edildiği ve mevcut Cumalı köylü Belediye çalışanlarının Gürses’in koruması altında olduğu iddia ediliyor.

Gürses, akrabasını Zabıta Müdürü yaptırmıştı

İYİ Parti ve CHP ittifakı ile Belediye’de koltuk kapan Ahmet Gürses, daha önce ilk olarak akrabasını Zabıta Müdürü yaptırmıştı ardından da Söğüt Belediyesi’nde çalışan Söğüt eski Belediye Başkanı Halil Aydoğdu’nun korumasını yanına koruma aldıran Gürses’e bir şoför ve bir de sekreter tahsis edildi. Başarısız olan Zabıta Müdürü görevden daha sonra alınmıştı. AK Parti’yi makama, şatafata, israfa özenmekle suçlayanlar kendilerini de aynı furyaya kaptırırken, son olarak ta yandaş işe alım iddiası gündeme geldi.

Kılıçdaroğlu’nun açılışını yaptığı Zübeyde Hanım Çocuk Kreşi’nin başına İYİ Partili Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’in İstanbul’dan öz ablasının kızı G.B.’nin getirildiği iddia edilirken, işe alınan bu kişinin ise fonksiyonu henüz bilinmemekle beraber Bilecik’te birçok işsiz anaokulu öğretmeni varken böyle bir yandaş adrese teslim alım ise halk arasında eleştiri konusu oldu.

Editör: TE Bilişim