Bilecik Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Bilecik Belediyesi’nde patlak veren rüşvet skandalı sonrasında Belediye Başkanı Semih Şahin’in CHP Genel Merkezi Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedilmesi ile yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Bilecik’teki tüm Belediye Başkanları, Bilecik Belediyeler Birliği hatta Bilecik halkı olarak CHP’li Belediye Başkanı Semih Şahin’in en kısa sürede istifa ederek en büyük icraatını yapmasını beklediklerini söyledi.

“BİLECİK NEFES ALACAK DEMİŞTİ CHP’Lİ BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI DÖNEMİNDE NEFES DARLIĞI ÇEKMEKTE”

Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Yaman, “bizler Bilecik’i her şeyden önce kuruluşun, kurtuluşun ve dirilişin şehri Bilecik diye anlatırken, bu dönemlerde Bilecik’in yolsuzluklarla, rüşvetlerle, nüfuz ticareti diye abuk subuk kelimelerle hatta en son imar yolsuzlukları ile anılması inanın bizleri, Belediyeler Birliği’ni ve tüm Bilecik’i üzmektedir.

Bilecik Belediye Başkanımız İstanbul’dan göreve geldiğinde aslında büyük umutlarla gelmişti. CHP’li Bilecik Belediye Başkanı olarak, Bilecik nefes alacak demişti ama çıkan bu yolsuzluklarla, usulsüzlüklerle artık Bilecik CHP’li Bilecik Belediye Başkanı döneminde nefes darlığı çekmekte.

"BİRAN ÖNCE İSTİFA ETMESİ GİDER AYAK EN ÖNEMLİ İCRAATI OLACAKTIR"

Bilecik Belediye Başkanı defalarca açıklama yaptı ama en son yaptığı açıklamasında Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı olduğunu söyledi, partisinin zarar göreceği bir ortamda bir dakika durmayacağını söyledi. Biz de Bilecik’teki tüm Belediye Başkanları olarak, Bilecik Belediyeler Birliği olarak, hatta Bilecik halkı olarak CHP’li Belediye Başkanı’nın en büyük icraatını yapmasını istiyoruz. Zaten süreç içerisinde doğru düzgün icraatlarda yapmadı kendisi. Bir altyapıyla küçük bir çalışma, bir de Atatürk Parkı ile ilgili bir çalışma başka da bir eseri yok ama bırakabileceği en büyük eser en kısa zamanda, en kısa sürede artık partisi de arkasında durmadığını ispatladı, biran önce istifa etmesi, Bilecik’in artık derin bir nefes almasını sağlaması onun için gider ayak en önemli icraatı olacaktır diye düşünüyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı, Milletvekili, Merkez İlçe Başkanı’nın da olduğu ortamda kendisinin beyanatı var. Bir defada olsa Cumhuriyet Halk Partili Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in sözünde durmasını ve derhal istifa etmesini kendisinden talep ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim