2017 yılının Mart ayında başlanan ve yapım işi süreci uzayan tarihi Valilik binasındaki restorasyon sona erdi. Tadilat bitmesine rağmen taşınılmayan ve aylardır Valisiz kalan Bilecik için “onarımı biten Valilik binası yeni Valisini mi bekliyor?” dedirtti.

Cumhuriyet Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Bilecik Valilik binası İl Özel İdaresi tarafından 13 Mart 2017 günü 3 milyon 79 bin 620 TL sözleşme bedeline ihale edildi.

Bodrum katta 6 oda, zemin kat ve birinci katlarında 16'şar odası bulunan bina yüklenici firmaya işin süresi 600 gün olarak belirlenirken, 11 Kasım 2019 günü bitmesi gereken binanın restorasyon çalışmaları ve ekstra çıkan işler sebebiyle zamanında bitirilemediği belirtilmişti.

1905-1907 yıllarında II. Abdulhamid döneminde yapıldığı düşünülen, 1922-1924 yılları arasında yeniden yapılan hükümet konağı, 1. ulusal mimarlık dönemine ait eserlerden biri olarak bilinmekte. Yaklaşık 95 yıldır Bilecik Valiliği olarak hizmet veren hükümet konağı, restorasyon çalışmaları nedeniyle eski İl Özel İdaresi binasında hizmet vermeye başlamıştı.

BİLECİK UZUN SÜREDİR VALİ ATAMASI BEKLİYOR

Aradan geçen süre zarfında binadaki restorasyon çalışmaları sona ererken, küçük rötuşlerle birlikte bina tamamen kullanılır hale gelecek.

Vali Bilal Şentürk’ün Temmuz ayında Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’ne görevlendirilmesi sonrasında boş kalan Valilik koltuğuna aradan geçen süre zarfında halen ne yazık ki herhangi bir atama gerçekleşmedi.

Bu durum Bilecik’teki vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanırken, Bilecik’te birçok sorun olması ve bunun yanı sıra 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının başlaması ile Milli Eğitim’de ardı ardında gelen aksaklıklar, “ilimizin başı boş kaldı, onarımı biten Valilik binası yeni Valisini mi bekliyor?” yorumlarını da beraberinde getirdi. Kamuoyu siyasiler tarafından biran önce Bilecik’e Vali atanması gerektiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim