İzmir Avukatları 100. Yıl Hukukun Üstünlüğü Derneği (Kısa adıyla İZAV) olarak 8 Mart 2022 Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Baro Yönetimlerindeki Kadın Temsil durumunu gösteren bir çalışma yayınlarken, Türkiye Baroları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi Raporu hazırladı.

Hazırlanan Raporda yönetimde kadınların etkin görev alması ile toplumsal cinsiyet eşitliği noktasında en iyi oranlara sahip barolarda ilk sırayı Bilecik Barosu aldı.

Hazırlanan bu rapor ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin her alanda sağlanmasının insan haklarının ve eşitliğin savunulmasındaki tartışılmaz önemi dolayısıyla öncelikle barolar nezdinde temsil durumuna ışık tutulması, iyi örneklerin öne çıkarılarak, geliştirilmesi gereken noktalara dikkat çekilmesi amaçlandığı ifade edildi.

Hazırlanan Raporda Baro Başkanı, Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter, Sayman Ve Yönetim Kurulu üyeliği görevleri için puanlar belirlenirken, bu görevlerde yeralan kadın meslektaşların sayısına göre Barolar bir puanlama ile endekste sıralandı.

“BİLECİK BAROSU TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ NOKTASINDA EN İYİ BARO”

Bu sıralamaya göre, yönetimde kadınların etkin görev alması ile toplumsal cinsiyet eşitliği noktasında en iyi oranlara sahip Barolar Bilecik Barosu, Artvin Barosu, Sinop Barosu, Tunceli Barosu, Ardahan Barosu, Bursa Barosu, Giresun Barosu, İzmir Barosu, Muğla Barosu, Aksaray Barosu olarak belirlendi.

İzmir Avukatları 100. Yıl Hukukun Üstünlüğü Derneği yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hazırlanan bu çalışmanın basınla paylaşılması ve bu konuda en iyi örneği oluşturan Saygıdeğer Bilecik Barosu’nu temsilen Baro Başkanı Sayın Avukat Halime Kahraman’a derneğimiz adına bir ödül verilmesi planlanmıştır. Bu ödülün çalışmanın Türkiye Baroları nezdinde yapılması sebebiyle Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Av. Erinç Sağkan tarafından takdimini planlanmakta olup ödül töreni tarihi ayrıca duyurulacaktır.”

Editör: TE Bilişim