Tüm yurdu etkisine alan Corona virüsü ile Bilecik'te artan vakalar neticesinde risk haritasında kırmızıya dönerken, Bilecik Valiliği İl Hıfzıssıhha kararları ile bir takım önlemler ve yasaklar getirildi.

Bunlardan biri de Bilecik’teki halı sahaların yasaklanması olmuştu. Valilik İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 2 Mart 2021 tarihli kararı ile açıkladığı maddelerinde;Halı saha, yüzme havuzu gibi spor tesislerinin mevcut kapalılık hali devam edecektir” denilmişti.

Ne varki Bilecik POMEM’de (Polis Okulu) sokağa çıkma saatlerinde geceleri ve hafta sonları halı saha maçı oynanıyor. Diğer yandan okullar bölgesindeki halı sahada da gece maç oynandığı gözlendi.

Mahalledeki vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine gittiğimiz bölgede her iki halı sahada da İl Hıfzıssıhha kararı olmasına rağmen gece 22:00 sularında halı saha maçı oynandığı görüldü.

Diğer yandan mahalle sakinleri, okulun dışında bulunan POMEM’deki halı sahada sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen halı saha maçlarının devam ettiğini ve maç anındaki bağırışların kendilerini rahatsız ettiğini dile getirdiler.

Ben de size silah doğrultayım mı?”

Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine halı sahalara çekime gittik ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın bize vermiş olduğu sarı basın kartlarımızı göstermemize rağmen, POMEM’de maç yapan POMEM öğrencileri ve Komiserlerin tepkisi ile karşılaştık. Kendisini eğitim Komiseri olarak tanıtan Şeref Komiser, çekim yapmamıza kızarak ekibimizi silah doğrultmak ile tehdit etti.

Emniyet mensuplarının sokağa çıkma yasağından muaf olduklarını, halı sahada yaptıkları maçın eğitim olduğunu savunarak kamerayı silah olarak nitelendiren Şeref Komiserin “o zaman ben de size silah doğrultayım mı?” çıkışı şaşkınlık yarattı.

Geçen ay hastane POMEM öğrencileri ile doluydu

Bilecik’te vaka sayıları her geçen gün artarken, geçtiğimiz ay içerisinde birçok POMEM öğrencisinin Corona virüse yakalandığı ve hastanede tedavi altına alındıkları biliniyor.

Ne varki dışarından ve evlerinden gelen eğitimci Komiser ve Müdürlerin okulda kalmadığının bilinmesine karşın öğrenciler ile halı saha maçı yapmaları endişe verirken, Corona virüsün ne zaman, kimden ve hangi koşullarda bulaştığının bilinmemesine rağmen bu rahat ve eğitim bahanesi ile ortaya konulan tavır endişe verici olarak nitelendirildi.

Okullar bölgesindeki halı saha da dolu

Diğer yandan yine 22.00 sularında okullar bölgesindeki halı sahada maç yapıldığı da gözlendi ama Bilecik Valiliği İl Hıfzıssıhha kararı ile yasak olmasına rağmen kimler ve hangi amaçla Corona virüsünün hiçe sayılarak bu yasağın delindiği bilinmezken, yetkililerin gerektiği şekilde denetleme yapmadığı da gözler önüne serildi.

Tüm halı sahalar kapalıyken bu çifte standart neden?

Diğer yandan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile tüm yurtta açılmasına rağmen bir tek Bilecik’teki halı sahalar kapatılırken, bu konuda halı saha işletmecilerinin tüm girişimlerinin sonuçsuz kalmasına karşılık POMEM ve okullar bölgesindeki halı sahalarda maçlara izin verilmesi çifte standart olarak nitelendirildi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen İl Genel Meclisi toplantısında AK Parti Osmaneli Meclis üyesi Alper Karadağ, konuyu Meclise taşımış ve İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz’dan, konuyu Vali Bilal Şentürk’e ileterek halı saha işletmecilerinin mağduriyetinin gözden geçirilmesini istemişti.

Bir önceki hafta sonu mangal yaptılar

Mahalle sakinleri her hafta sonu sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen yine POMEM halı sahasında gün boyu hatta gece de maçların devam ettiğini, bir önceki hafta sonu halı saha maçından sonra dışarıdan da gelen arabaların olduğunu ve orada mangal yapıldığını iddia ettiler.

Vatandaşlar kendilerine yasak olmasına rağmen burada oynanan halı saha maçlarının ve mangal yapılmasının Corona virüsüne davetiye çıkardığını savunurken, “vatandaşlar olarak bizler halı sahada maç yapsak veyahut mangal partisi yapsak binlerce lira ceza yeriz” dediler.

POMEM öğrencilerine Corona uğramıyor mu?

Mahalle sakinlerinden Ekrem Kafadar, Polis Okulu’na sürekli dışarından öğrenciler geldiğini, hafta sonları ve geceleri POMEM halı sahasında maçların yapıldığını ve bağırışlarından rahatsız olduklarını dile getirerek, gündüz dahi projektörlerin yandığını ve bu durumu 155’i arayarak ihbar ettiğini belirtti.

Ekrem Kafadar, şikayette bulunduğunu ve ekip geldiğini gelen polis memurlarının kendisine onların POMEM öğrencisi olduğunu söylediklerini ve bu durum karşısında şaşkınlık yaşadığını belirterek, “yasak varsa herkese yasak, ben dışarıya çıkamıyorsam onlar neden bu kadar rahat davranıyorlar. Corona polislere, POMEM öğrencilerine uğramıyor mu?” dedi. Ekrem Kafadar, 155’i aradıktan sonra halı sahadaki maçın sona erdiğini de belirtti.

Ekrem Kafadar, halı sahada sadece öğrencilerin değil özel araçlar ile amirlerinin de gelip top oynadıklarını ve hatta mangal yaptıklarına gözleri ile şahit olduğunu belirterek, “hukuk varsa, yasak varsa herkese olsun” diyerek Vali ve Emniyet Müdürlüğünü göreve davet ettiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim