Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet operasyonlarında adı geçen AVM sorunu  halen çözülemezken, şehrin göbeğinde yapılan binada “bu enkazı kaldıracak babayiğit yok mu” dedirtti. İşin artık adeta çıkmaza girdiği iddia edilirken, firma ile Belediye’nin davalık olacağı da gelen bilgiler arasında.

Görevden uzaklaştırılan Semih Şahin döneminde firmanın uzatma istediği, Belediye’nin uzatma vermediği, sözleşmeyi de yenilemediği halde satışa çıkardıkları öne sürüldü.

Diğer yandan firma ile davalık olmaya hazırlanan Bilecik Belediyesi’nin kamu zararı olduğu gerekçesi ile görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında da dava açmaya hazırlandığı gelen iddialar arasında yerini aldı. Bu konunun da hukuki sıkıntı yaratacağı gerekçesi ile Belediye’nin yargıya başvuracağı öğrenildi.

Dönemin Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından ihale edilerek yaptırılan ve yıllardır sürüncemede olan, satışına izin verilmemesi ile Belediye Başkanı Semih Şahin döneminde de rüşvet olayına karışan ve ayrıca Belediye Başkanlığından uzaklaştırılan Semih Şahin ve Danışmanı Selçuk Erdağı’nın rüşvete ilişkin sanık olarak yargılanmalarına da neden olan şehrin göbeğindeki AVM’de çözüm bulunmazken, işin çıkmaza girdiği iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde AVM ihalesini alan firma yetkililerinin Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı ile gerçekleştirdikleri görüşmeler sonrası Belediye tarafından hazırlanan ve firmaya sunulan proje kapsamında meydanın yapılacağı belirtilmişti. Hatta görüşmelerin ardından yüklenici firma meydan çalışmalarına da başlamıştı. Sattırılmadığı ve meydan projesinin AVM firmasına verilmediği için yıllardır atıl vaziyette kalan bina çevre esnafını da mağdur ederken, Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, AVM meydanının tamamlanmasının hemen ardından kullanılmaya hazır haldeki binanın altında 2 katlı Otoparkın kullanıma açılacağını ve vatandaşlara belli bir müddet ücretsiz kullanım sağlanacağını açıklamıştı.

Diğer yandan AVM’yi yapan firma yetkilileri ile Başkan Melek Mızrak Subaşı’nın görüşmeler gerçekleştirdiği ve yeniden fiyat tespiti yapıldıktan sonra AVM’nin satışa sunulacağı ayrıca satışın dükkanlarda tek tek yapılabileceği konusunda hem fikir oldukları ve bu kapsamda Belediye’nin daha fazla gelir elde etme şansının olacağı öne sürülürken, bu gelişmelerin ardından  AVM’nin önümüzdeki günlerde satışa çıkması da bekleniyor. Binanın satışına  ilişkin yeni problemlerin çıktığı ve Belediye ile firmanın davalık olacağı öne sürüldü. İşin çıkmaza girdiği iddia edilirken firma ile Belediye’nin davalık olacağı da gelen bilgiler arasında bulunuyor. Diğer yandan bu konuya ilişkin kamu zararı olduğu gerekçesi ile Belediye’nin görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında da dava açacağı gelen iddialar arasında.

Görevden uzaklaştırılan Semih Şahin döneminde firmanın 2021 yılında bir kez daha uzatma istediği, Belediye’nin uzatmaya izin vermediği, sözleşmeyi de yenilemediği halde satışa çıkardıkları iddia edildi.

Yaşanan bu olumsuzlukta Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, çözüm noktasında her türlü girişimi yapmasına rağmen CHP yetkilileri sessizliğini korurken, bu durum “şehrin göbeğindeki çevre esnafı mağdur eden enkazı kaldıracak babayiğit yok mu?” dedirtti.

  

Editör: TE Bilişim