Yenipazar’da belediye gelirini artırmak adına, belediye mülkiyeti altında bulunan 77,505 metrekarelik arazi üzerine ekilen ayçiçeğinin hasadı bugün yapıldı.

Hasatı yapılan yağlık ayçiçekler, halkın hizmetinde kullanılmak üzere en fazla fiyatı veren Orallar Un ve Yem Nakliye İnş. Tur. San. ve Tic. LTD. ŞTİ. firmasına, 10,522 kg. olarak, 53.136,10 TL (KDV dâhil) bedelle teslim edildi.

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, burada yaptığı konuşmada “Sonunda devlet kazandı, sonunda Yenipazar kazandı” dedi.

“Kimsenin şüphesi olmasın”      

 Başkan Özden, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Ayçiçekten sağlanan gelirin halkımız için en iyi şekilde kullanılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Ayçiçeği ekiminde tohum desteği sağlayan, Sınırlı Sorumlu Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sebahattin Karasakal ve Yenipazar Şube Müdürü Sayın Mehmet Uluğ’a, gübre desteği sağlayan Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürümüz Sayın Fahrettin Poyraz’a, Bölge Müdürü Sayın Ferhat Özübek’e, Yenipazar İlçe Müdürü Sayın Özgür Öztürk’e, tarlanın ekime hazırlanması için kendi traktörleri ile sürüm işlemini yapan Çöte Mahallesi Muhtarı Mehmet Kamacı’ya, Batıbelenören Köyü Muhtarı Enver Şimşir’e, Danişment Köyü Muhtarı Osman Kaplan’a, Selim Köyü Muhtarı Hüseyin Akkaya’ ya, Sorguncukahiler Köyü Muhtarı İsmail Öztürk’e, Belkese Köyü Muhtarı  Abdullah Canbaz’a ve Katran Köyü halkından Mehmet Yıldırım’a, Tohumlar Köyü Muhtarı Mustafa Taş’a, Kükürt Köyü Muhtarı Mehmet Özdemir’e, Doğu Belenören Köyü Muhtarı Ahmet Tezcan’a ayçiçeği ekimini gerçekleştiren Belediye Meclis Üyemiz Sayın Kadir Kaya’ya, Sayın Mustafa Değirmenci’ ye ve Selçuk Güven’e, ot ilacı desteğini veren Dönmez Tarım Market firma sahibi Sayın Turhan Dönmez’ e ve biçerdöver ile hasat yapan Yeni Mahalle Muhtarı Ersin Varolu’na desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Her şey Yenipazar ve halkımız için.”

Editör: TE Bilişim