Devlet Su İşleri tarafından yapım aşaması devam etmekte olan Bayırköy Göleti’nin yüzde 70’lik kısmı tamamlandı.

DSİ Bilecik iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ederken tarımsal alanların susuz kalmaması noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

Bilecik Merkez Bayırköy Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. Çalışmaları devam eden Bilecik Merkez Bayırköy Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 2 bin 270 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını’ söyledi.

Dolusavak imalatları, yol imalatları, su alma yapısı imalatları ve vana odası imalatları, beton gömlekli cebri boru derivasyon imalatları, gövde dolgu imalatlarının %93 lük kısmı ve ilave sedde dolgu imalatlarının %70 lik kısmının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, ‘Kalan gövde ve ilave sedde dolgu imalatları tamamlanarak su tutulmaya başlanacaktır. Regülatör imalatları ve regülatör ile baraj gölalanı arasında iletim hattı imalatları tamamlanacaktır. Sulama imalatlarına başlanılacaktır. Temelden yüksekliği 32 metre ve su depolama kapasitesi 820.000 m3 olan Bilecik Merkez Bayırköy Barajının tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ile dekar başına 3.705 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 8.410.000 TL katkı sağlanması hedeflendiğini’ söyledi.

Editör: TE Bilişim