Bal Ligi’nde başarılı sezon geçirdikten sonra Bayırköyspor’un hakkının Bilecikspor takımına devredilmesinde önemli rol oynayan Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, takımın düştüğü duruma çok üzüldüğünü, böyle olumsuzluklar ile karşılanacağını bilselerdi takımı kesinlikle vermeyeceklerini belirterek, “3. Lige çıkartıp öyle teslim ederdik” dedi.

Başkan Yaman, ayrıca “toplantıya gelmeyen Vali ve Milletvekillerini bu önemli toplantıda görmek isterdim” dedi.

“BAYIRKÖY KAMYONCULAR KOOPERATİFİ’NİN YAPTIĞINI BİLECİKLİ SANAYİCİLER YAPMIYOR”

Özellikle Bilecik sanayicisinin takıma yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Başkan Yaman, “burasının sanayicisi buradan para kazanıyorsa, yardımcı olacak. Bize en büyük yardımı Bayırköy Kamyoncular Kooperatifi yapmıştır.  Onların spora verdiği desteği sanayiciler neden yapmamıştır. Bilecik gençleri için yapılacak bir hizmet bu” ifadelerine yer vererek konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Eğer bir yer tahsisi yapılırsa biz Bayırköyspor’a ait 100 bin lira değerindeki konaklama malzemesini Bilecikspor’a bağışlıyoruz. Burada Bilecik için 2 milyon, 3 milyon lira gibi paradan bahsediyoruz Allah aşkına ilin mülki amiri Valimiz gelsin söylesin biz de destek olalım hep beraber. Ben çok üzüldüm, Vali bey dese ki Organize Sanayi Bölgesi’nden şu arkadaşımız şu işi yapacak dese olur bu iş. Tahir Başkan’ın yanına gittik 6 milyona yakın yardımda bulunabileceğini söyledi. Melek Başkan yardımcı olsun yer belirlesin gelelim oraya 6 milyonluk yatırım yapalım dedi. Bunu biran önce gerçekleştirelim. Ben açıkça söylüyorum çok üzüldüm. Keşke 3. Lige çıkartıp öyle teslim etseydik takımı. Peşinatımızı, lige katılım bedelimizi de yatırdık. Bilecik buna hazır, sanayicimiz buna hazır denildi bana bilseydik vermezdik. Bayırköy bunu yapmaya hazır hala yarın anahtarı verirlerse biz tekrar yapmaya hazırız. Kimseye de yük olmayız, Bayırköy’de bu enerji, birlik ve beraberlik var.

BELEDİYELER BİRLİĞİ OLARAK BELEDİYE BAŞKANLARI İLE BİZ BU İŞİ ÇÖZERİZ”

Bir sürü Oda’dan, sanayi kuruluşundan bahsediyorsunuz Bayırköy’ün Odaları da yok, 3 veya 5 tane esnaf var ve biz bunu başardık. Çekingenliğinizin sebebi ne anlamadım. Burasının sanayicisi buradan para kazanıyorsa, yardımcı olacak. Bilecik gençleri için yapılacak bir hizmet bu Bilecikspor.

Siyasi olsun diye söylemiyorum ama Serkan Yıldırım Başkanımız Bilecikspor konusunda bizleri sürekli dürttü. Bilecik’in bir tane pilot takımı olsun dedi. Bayırköy göndersin, Söğüt göndersin, Bozüyük göndersin her neyse tek amacımız gençlerimiz bir şeylerle meşgul olsun, kötü alışkanlıklardan uzaklaşsınlar. Bir tane Bilecikli sporcumuz var, her şeyi ona bağlıyoruz ama daha bir tane sporcu bile çıkartamamışız koskoca ilde. Bu işin sürdürülebilir olması lazım. Organize Sanayi Bölgemizin, sanayici ve iş adamlarımızın bu işe öncelikle sahip çıkmaları lazım. Eğer kimse yapamıyorsa Belediyeler Birliği olarak Belediye Başkanları ile biz bu işi çözeriz çok ayıp olur.

“ İLİN VALİSİ GELSİN BİR GÜN BURAYA OTURSUN”

Şöyle bir önerim var benim, ilin Valisi gelsin bir gün buraya otursun. Organize’den bir tane fabrikaya Bayırköy’e yapılmış biz 170 lira sadece taşıyıcılardan almayla başladık bu işe. Bizim bir Ramazan Kurtulmuş’tan aldığımız 1+1'imiz vardı arada o kaynadı. Biz bunu bu şekilde aramızda götürdük. Bu sene Bien Seramik Başkanı söyledi, vergilerden düşelim, üstlenelim bu işi. Bu işin toplamı 3 milyon para. Başka bir şey değil. Melek Başkanım yeri bulsun, biz 100 bin küsür liralık bir malzeme almıştık. Biz verelim bunu. Yemeğini de yapıyor zaten sağ olsun Başkanımız.

“SANKİ FENER MAÇI FALAN YÖNETECEĞİZ GİBİ BİR HAL OLDU”

Arkadaşlar vallahi diyorum sanki Fener maçı falan yöneteceğiz gibi bir hal oldu. Yani bu toplantıyı düzenleyen arkadaş Vali’yi niye davet etmedi onu anlamadım. Ya da Vali’nin bundan daha önemli bir işi varsa ben bilmiyorum.

“ŞAPKADAN TAVŞAN BEKLEYEN ARKADAŞLAR BEKLEMESİN ÇIKMIYOR” 

Vali bey dese ki Bien Seramik bu sene kulüp size emanet dese 3 milyon arkadaşlar 2 tane daire parası, benim ilk başladığımda Taşıyıcılar Kooperatifi’ni çağırdık. Onlara tahsis ettiğimiz bir yer vardı. Para almıyorduk onlardan dedik ki gelin kardeşim siz burada 8 seneden beri beleş yatıyorsunuz iyi de para kazanıyorsunuz burada. Hemen bir park hesabı yaptık, 170 bin lira civarında bir meblağ aldık sonra biraz forma falan sattık yani çok böyle şapkadan tavşan bekleyen arkadaşlar beklemesin çıkmıyor zaten o da sihirbazların yapacağı iş.

“BİLECİK’TE Kİ SANAYİCİ SPORDAN KORKMUŞ, KORKUTULMUŞ”

İşin gerçeğinde samimi olmak var ya. Burada saydım Başkanım da saydı sağ olsun Bilecik'e yardımcı olan işletmeleri ama şu bir gerçek Bilecik’te ki sanayici spordan korkmuş, korkutulmuş. Sebebini ben de bilmem, anlamam. Yani en büyük fabrikaya git biraz önce ismi sayıldı. 20 bin lira destek çıkmış kabul etmeyin dedim o parayı yani Bilecik’te sanayi yapacak, Bilecik’in toprağında ekmek kazanacak adam ve ilk 5 büyükte sayılacak adam ismini zikretmek istemiyorum parayı iade edin almayın sakın dedim. 20 bin lira nedir arkadaşlar, vergiden düşüyor işte ticaret erbaplarımız burada.

VALİ BEYİ DAVET EDELİM”

Vali beyi davet edelim, Belediye Başkanları arkadaşlar bu işe taraf. Münür Bey diyor ki böyle böyle derken sakın ola ki Melek Başkan bu işi yapamıyor, Ali Başkanım bu işi yapamıyor anlaşılmasın. Onlarda ellerinden geleni yapıyorlar burada ama sanayicilerimiz de elini atıversin bu işe.

“ŞU İŞİN ANA SPONSORU HER DÖNEM FARKLI BİR FABRİKA OLUR”

Bayırköy Taşıyıcılar kadar, basın yazsın bunu eğer gücü olmayan sanayiciler varsa ben çok üzülürüm bu işe. 40 tane kamyoncu geldi bu işe, bu işin mayasını koydu götürdü. 1 buçuk sezon götürdü 1 sezon değil, 3 milyondan bahsediyoruz ya bence ön formaya yazalım. Şu işin ana sponsoru her dönem farklı bir fabrika olur. BİEN olur, Porland olur, Arslan Alüminyum olur yani 4 sezon bu arkadaşlar birer sezon yapsınlar. Daha büyükleri vardır belki aklıma getirememişimdir bu basit şeyler arkadaşlar. İlin Belediye Başkanı yaklaşık 2 saattir bizimle birlikte, il başkanları, müdüre hanım hepiniz buradasınız, yani işi olan arkadaşlar var zaman kaybediyoruz.

“BU AKŞAMLIK OLACAK BİR İŞ DEĞİL”

Bu, bu akşamlık olacak bir iş değil. Bakın Ali Başkan bu akşam belki hepimiz şunu düşünüyoruzdur, ya Ali Başkanın ağzını kapatalım da gidelim şuradan sonra bizi bir daha arayıp da bulmasın. Sonra diğer ki toplantıya gelmeyenler gibi bizde gelmeyelim de başımız ağrımasın. Arkadaşlar böyle bir şey yok, burası Bilecik 3 milyondan bahsediyoruz ya. Başkanım yeri tutun, malzemenin tamamını vereceğiz. Yemeğini de veriyorsunuz zaten gerisini de yapsın işletmeler, fabrikalar ama bunu yaptıracak burada bir makamla konuşuyor gibiyim.

“VALİ BEY, OSB’DEN ŞU ARKADAŞ ŞU İŞİ YAPACAK DESE”

Hiç kimse kusura bakmasın. Bu zamana kadar arkanızdan konuşmadım açık açık konuşuyoruz burada. İlin mülkü amiri, Valimiz gelsin söylesin bunu. Biz de destek olalım hep beraber olalım buna. Vali bey dese ki OSB’den şu arkadaş şu işi yapacak dese. Yani mevzuat şu değişmiş olabilir diye bir şey demiyorum. Su parası yollamış ya su parası. İkiye böl başkanım ya ne olacak, daha sonra tesisleşme olur. Tahir Başkanımızın yanına biz de gittik, 5-6 milyondan bahsediyor bu arada da Melek Başkanımıza yardımcı olsun bir yer bulalım hep beraber.

“BİLSEYDİK VERMEZDİK, KEŞKE 3. LİG'E ÇIKARSAYDIK DA ÖYLE TESLİM ETSEYDİK”

Gelelim oraya 6 milyonluk tesis yapalım ve ben açıkça söylüyorum bu akşam üzüldüm. Okan Başkan da üzgün onu da biliyorum. Keşke 3. Lig'e çıkarsaydık da öyle teslim etseydik diyorum. Yapabilirdik işte peşinatımızı yatırdık biz. Başkanım böyle, böyle, il buna hazır, sanayicimiz hazır, her şeyimiz hazır denildi. Bilseydik vermezdik. Ve yeri gelmişken söylemek istiyorum. Bunu basın yazsın. Bu başlığı atarsa da sevinirim basına bu konuda çok görev düşüyor. Yani Bayırköy bunu yapmaya hazır halde. Yarın anahtarı verirlerse biz yaparız arkadaşlar ve kimseye de yük olmayız onu söyleyeyim. Bu enerji var, birlik beraberlik var. Bayırköy’de sadece Taşıyıcılar Kooperatifi, üç beş tane esnaf var. Bunlarla yapıyoruz biz bu işi. Bu çekingenlik sebebi ne anlamadım. Eğer bunlardan bir şey kazanıyorsa bakın ben bunu basına da söylemiştim başka yer ile ilgili yardımcı olacak.

“GENÇLERİMİZ BU ŞEHİRDEN UZAKLAŞSIN ARTIK”

Eskiden şu olmuş, yeniden bu olmuş bize ne arkadaşım. Burada bir şey söylemişim Bilecik gençleri için. Münür Başkanım bu işi bilir, siyasi olmasın diye söylemiyordum ama Serkan başkanımız bu konuda bizi sürekli dürttü. Ve benimde kalben çok rahat olduğum bir şey. Ya Bilecik pilot takım olsun biz oraya futbolcu gönderelim. Bayırköy göndersin, Bozüyük göndersin, Söğüt göndersin ki gençlerimiz bu şehirden uzaklaşsın artık.

“SİYASİ PARTİLERİMİZİN BAŞKANLARINI DÜRTÜN ARKADAŞLAR”

Bakın bir tane soy ismi Dal olan bir tane çocuk var sadece ona bağırıyoruz biz. İşte Bilecik’in kökü, Ekrem Dal. Biz futbolcu bile yetiştirememişiz. Yani bu kadar içine kapanık bir şey olamaz. Siyasi partilerimizin başkanlarını dürtün arkadaşlar.

“BU TOPLANTIDA SAYIN VALİMİZİN DE OLMASINI İSTERDİM”

Ben burada sayın Valimizin olmasını isterdim şu toplantıda. Bir organizeye ya da iki organizeye neyse görev paylaşımı yapsın Valimiz. İki fabrikaya desin ki bu sene sizden. Bakın desin Melek Hanım yeri buldu. Yaman Başkan içine eşyayı koydu. Yemeği de veriyor Melek Başkan. Gerisini onlar yapsın. Eğer sanayicimiz bu işin içine katılmıyorsa Başkanım hakkını helal et yapıyorsun bu işi özenle bu konuda hiç şüphem yok. Okan'la gelirken konuştuk. Kimler gelecek deyince Valiyi saydı valla utandım. Çok bir şeyden bahsetmiyoruz bak Şükrü Başkanım 1500 TLyemek parası verdi. En az geliri olan arkadaşımın bile 5-6 günlük yemek parası ya. Nelerle uğraşıyoruz biz ya. Yarın TSO gelecek diye bekliyoruz işte hayrına toplanacak arkadaşlar. Onlarında seçimleri var herkes kendi derdinde. 100- 200 lira toplayacaklar. Bayırköy’de gol diye bağırıyorlardı. Orada biz hesap yapıyorduk 35 bin lira para lazım diye maliyete. Kırmızı kartı ayrı para, sarı kartı ayrı para. Bu sürdürülebilir olması lazım ama bence OSB’nin ve sanayicilerin, öncelikle sanayicilerin sahip çıkması lazım.

“GELİRLERİ OLAN ARKADAŞLAR DA İŞİN UCUNDAN TUTSUN”

Arkadaşlar, gelirleri olan arkadaşlar da işin ucundan tutsun. Yapılmıyorsa Belediyeler Birliği, Belediye Başkanları ile biz bu işi yaparız. Yani ciddi söylüyorum sanayi bu şekilde yapılacaksa Belediye Başkanlarını toplarız 11 Belediye Başkanını, Özel İdareyle birlikte biz yapalım, Başkanımıza sahip çıkalım bu ayıbın altında kimler ezilir siz düşünün. Su paralarından falan sağ olsun destek veriyorlar. Su parasıyla bilmem ne parasıyla, çöpten, möpten bir şeyler buluruz ama çok ayıp olur”.

Editör: TE Bilişim