Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, çılgın proje olarak adlandırdığı beldenin içinden geçen Demiryolları hattının deplase edilmesi konusundaki sıkıntının çözümü için Osmaneli - Bursa YHT hattındaki ilk tünelin açılması ile ilgili programa katılmak için Bilecik'e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun aracını durdurdu ve tamamlanması sözünü kaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilecik’te bir dizi temaslarda bulundu. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Karaismailoğlu, ziyaretleri kapsamında Bayırköy beldesinde yapımı devam eden Covid -19 salgını nedeniyle çalışmalara ara verilen TCDD demiryolu deplase çalışması hakkında Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman’dan bilgi aldı.

Belediye Başkanı Mustafa Yaman, deplase çalışmalarında kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını, yol güzergahı çalışmalarının da hızlı bir şekilde şekillendiğini ancak Covid -19 salgını nedeniyle çalışmalara ara verildiğini, beldeyi ikiye bölen demiryolu hattının belde dışına çıkarılmasını sağlayacak deplase çalışmalarının başlatılması konusunu Bakan Karaismailoğlu’na iletti.

Başkan Yaman, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu, ilimizde Bakanlığımızın yaptığı çalışmaları incelemeye geldiği program kapsamında Bayırköy beldemizde de durarak Bayırköy Devlet Demiryolları deplase edilmesi işleminin son durumu ve yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Kalan çalışmalarla ilgileneceğini ve gerekli çalışmaların yapılmasını takip edeceğini söyleyen saygıdeğer Bakanımıza beldem adına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim