Pelitözü’nde yapılan ve rant elde edildiği iddiaları ile gündeme gelen hatta Müfettişler tarafından incelemeye alınan imar yerleri plan değişikliği ile revize edilmesi için Komisyona havale edildi.

Toplantıya katılan tüm Meclis üyelerinin onay verdiği revizyon değişikliğinin Komisyona havalesi şeffaflık göstergesi olarak gösterilmişti.

Yapılan imar değişikliği ve rant elde edildiği iddiası ile gündeme gelen Belediye Meclisi'nde 17.05.2021 tarih ve 2021/63 sayılı karar ile onaylanan 1/500 ve 1/1000 ölçekli Pelitözü imar plan değişikliği Mayıs ayı Meclis toplantısında Meclis üyelerinin oyları ile yeniden Komisyona havale edildi.

Komisyona havale edilen ve görüşülecek olan imar değişikliğinin yeniden revize edileceği öğrenilirken, yapılacak bu revizenin daha önce yapılan plan değişikliği ve görevden alınan Başkan Semih Şahin’in Danışmanı Selçuk Erdağı’nın oğlunun da yeraldığı hatta görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin’in 1. derecede yakın akrabalarının arazisinin özel bir firma tarafından yaptırılan düzenleme ile benzinlik yerine dönüştürülen arsaları da kapsadığı öğrenilmişti.

Haksız kazanç elde edildiği ve imara açılmadan rüşvet iddiası ile tutuklanarak Cezaevine konulan Başkan Danışmanı Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın oğlunun dahi arsa satın aldığı öğrenilen hatta İçiçleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin’in 1. dereceden yakınlarının arsasının benzinlik yerine çevrilen plan değişikliğinin yeniden İmar Komisyonu’na havale edilmesi ile ilgili Bilecik Belediyesi Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı açıklama yaptı.

Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Yarın Gazetesi, yarin11 ve Bilecik Olay Haber’e konuşurken, Bilecik Olay sahibi İbrahim Rafet Sünetçi ve Yarın Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas’ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

Tüm sorulara içtenlikle ve samimi cevap veren Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, İmar revizyonuna gittiklerini söyledi. Başkan Vekili Subaşı, açıklamasına şunları söyledi:

“İmar revizyonuna gittik, bunu da Meclis üyelerimiz ile grup toplantılarımızda konuşarak karar aldık. Ayrıca İYİ Parti Meclisi ile de bu durumu konuştuk. Hep birlikte oy birliği ile revizyonu Komisyona sevkettik. Komisyonumuz bu konuda güzel çalışmalar yapacak. Revize edeceğiz ve bütün soru işaretlerini kaldıracağız.  Hepimizin içine sinen güzel bir mahalle yapacağız. Burada hakikaten Komisyon üyelerimize çok iş düşüyor. Bizlere çok iş düşüyor çünkü bu yeni mahallemiz örnek bir mahalle olmalı çok değerli bir alan burası, Gölet’in olduğu bölgeler. Orada çekme mesafeleri ile ilgili, yüksek katlı binalar ile ilgili, benzinlikler ile ilgili revizyonlarımız olacaktır. Bu yüzden revizyona gidiyoruz, iç kimsenin aklında soru işareti kalmaması çok önemli zamanımızı alacaktır ama varsın alsın biz güzel işler ile orada olmaya devam edeceğiz.” 

Editör: TE Bilişim