Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Güzel şehrimiz Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünü kutluyor, bu kahramanlığın Mimarı Mustafa Kemal Atatürk, silah ve mücadele arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyorum’’ dedi.

Mesajında Bilecik’in kurtuluş mücadelesinde sayısız kahramanlıklarının olduğunu hatırlatan Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, şunları kaydetti:

‘’Her milletin tarihlerinde övündükleri zaferler vardır. Ancak bizim öyle zaferlerimiz vardır ki yalnız biz değil tüm dünya bu zaferleri nesilden nesile aktarmaktadır. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Büyük Taarruz, kahraman ordumuzun üstün gayretleriyle düşman birliklerini adeta bozguna uğratmıştır. Güzel şehrimiz Bilecik, kahraman ordumuzun cesareti ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası sayesinde bundan tam 100 yıl önce bağımsızlığına kavuşmuştur. Savaşı kazanamayacaklarını anlayan düşman birlikleri şehrimizde bulunan hükümet konağını, okulları, evleri, iş yerlerini, camileri yakıp yıkmış ve şehrimizi harabeye çevirmiştir. Ancak her durumda zorlukların üstesinden gelebilen çalışkan Bilecik halkı yaralarını sarmayı bilmiştir. Bugün şehrimizin önemli sanayi ve üretim merkezlerinden biri haline gelen Bilecik ülkemizin gücüne güç katmaya devam etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle Bilecik’in kurtuluşunun 100’üncü yılını en içten coşkumla kutluyorum. Şehrimizin ve ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve şükranla anıyorum.’’

Editör: TE Bilişim