Dün oynanan Bilecikspor- Söğütspor birinci Amatör Lig şampiyonluk maçı renkli görüntülere sahne oldu. İki takım taraftarlarının karşılaşmaya oldukça ilgi gösterdiği ve takımlarını 90 dakika boyunca desteklediği gözlenen maçın galibi 5-0’lık skorla Bilecikspor oldu.

Zaman zaman taraftarlar arasında gerginlik yaşandığı gözlenirken, zaman zaman da iki taraftar arasında karşılıklı atışmalar, küfürleşmelerin yanı sıra çakmak ve pet su şişelerinin atıldığı gözlendi. İki takım arasında kalan protokol tribününde protokolün yanı sıra bayanlarında karşılaşmayı izlemeye geldiği görülürdü. Ne var ki taraftarların bu tutumundan rahatsız oldukları da gözlendi. Devre arası düdüğün çalınması ile AK Parti Milletvekili Selim Yağcı’nın da aralarında bulunduğu protokol tribününden kalkarak karşıda skor tabelasının olduğu bölüme maç seyretmek için hareket etti. Bu esnada Söğütspor taraftarları önünden geçerken Söğütspor taraftarları tarafından yuhalandıkları görüldü. Ardından Söğütspor forması giyerek taraftarları arasında karşılaşmayı izleyen Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever’in geçen protokole doğru saldırdığı ve Emniyet güçlerine tepki gösterdiği gözlendi.

Adeta çılgına dönen Başkan Sever’i taraftarların zor sakinleştirdiği görüldü. Emniyet yetkililerine de sitem eden Başkan Sever, polis kameralarının çekmesine tepki gösterdi. Maç sonrası görüştüğümüz Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, siteminin nedeni olarak Emniyet tarafından kendilerine ayarlanan protokol yerine sadece takım yöneticilerin gireceğini ve kendisinin ve Söğüt Kaymakamı’nın yanı sıra Söğüt Savcısı’nın dahi alınmadığını o yüzden taraftarlar arasına geldiğini iddia ederken, o bölüme Bilecikspor taraftarlarının alındığını söyledi.

Maçın hakeminin de kendilerinden gizlendiğini ve maç saatinde öğrenebildiklerini ayrıca 5 polis kamerası tarafından Söğüt taraftarının sürekli çekilmesine kızdığını belirten Başkan Sever, AK Parti Milletvekili Selim Yağcı’nın maça girişinde Söğütspor tartarlarını selamlamadan geçtiğini iddia ederek  taraftarların bu yüzden tepki gösterdiğini dile getirdi.

Maçın son düdüğü ile Söğütspor taraftarları  tribünden çıkartılırken, karşılaşma kısa süreli gerginliklerin gölgesinde olaysız sonuçlandı.

Editör: TE Bilişim