Bilecik Belediye Meclisi’nde yapılan seçimde CHP Meclis üyesi Melek Mızrak Subaşı yeni Belediye Başkan vekili oldu.

Melek Mızrak Subaşı, Belediye Başkanı Semih Şahin’in İstanbul ekibi ısrarına ilk baş kaldıran isim olmuş, rest çekmiş hatta Başkan Yardımcılığından istifa etme konumuna bile gelmişti. Subaşı, şimdi ise Başkanlık koltuğuna oturdu.

Belediye Başkanı Semih Şahin'in İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılması sonrası yerine seçilen Başkan vekili Muharrem Tüfekçioğlu’nun da Valilik tarafından Meclis üyeliğinin düşürülerek Başkan vekilliği görevinin sonlandırılmasının ardından Bilecik Belediye Meclisi yeniden Başkan vekilliği için seçime giderken, Melek Mızrak Subaşı Bilecik’in yeni Belediye Başkan vekili oldu.

Başkan Semih Şahin’in İstanbul ekibi olarak göreve getirdiği ve gerekenden fazla yetki verdiği isimler Bilecik kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

  Bunlardan biri de Belediye’de adeta krize neden olmuştu. İstanbul’da reklam şirketi olmasına rağmen ayda iki gün Belediye’ye gelerek yüksek rakamlarda maaş alan basın danışmanından Semih Şahin’in seçilmiş Meclis üyesi olan Melek  Mızrak Subaşı’nın talimat almasının söylenmesi üzerine bu duruma sert çıkan Subaşı, Başkan Şahin’e başkaldırmış ve  seçilmiş bir Meclis üyesinin Başkan Yardımcısı olarak atanmış bir şirket elemanından talimat almayacağını belirtmişti. Subaşı, gerekirse istifa edeceği restini bile çekmişti. O günlerde Belediye’de kriz yaşanırken, Melek Mızrak Subaşı partililerin ve bir takım kişilerin araya girmesi ile istifa etmekten vazgeçirilmişti.

İstanbul ekibinin sıkıntılarını birebir yaşayan ve bu konuda Başkan Semih Şahin’e dik duran Melek Mızrak Subaşı, şimdi Başkan Vekili olarak koltuğa oturdu.

Melek Mızrak Subaşı’nın İstanbul ekibine karşı alacağı tavır şimdiden kamuoyunda merak edilirken, Subaşı, bu isimleri görevde mi tutacak yoksa uzaklaştıracak mı bunun zaman içerisinde görülmesi bekleniyor. 

Başkan Vekili Subaşı’nın sayıca fazla olan ve birçok bankamatik çalışanlarının olduğu iddia edildiği Belediye’de personel bakımından bir takım radikal kararlar alması da bekleniyor.

Editör: TE Bilişim