Bilecikspor Kulübü Başkanı Ali Muyşin, 2022-2023 sezonunda BAL Ligi'nde mücadele edecek Bilecikspor'un sorunları ve ihtiyaçları noktasında açıklamalarda bulundu.

Kulüp binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Muyşin, Bilecikspor'un BAL Ligi'ni sezon boyunca yaklaşık 2 milyon 800 bin lira gibi bütçeyle tamamlamasını ön gördüklerini bildirdi.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Milletvekilleri Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün, Belediye Başkanları ve sanayicilerle bir masa etrafında toplanılarak kulübün sorunlarının masaya yatırılması konusunda çağrıda bulunan Başkan Muyşin, "İki hafta süre kaldı sezonun başlamasına, ben önümüzdeki hafta içerisinde bu birlikteliğin sağlanmasını ve masa etrafında toplanıp bir yol haritası çıkartılmasını talep ediyorum. Çünkü testi çatladıktan sonra bir anlamı yok. Sezon başlamadan çözülmesi gereken bu sıkıntıları halledemezsek, sezon başladığında daha büyük sıkıntılar olabilir" dedi.

Oyuncuların konaklamasıyla ilgili sıkıntı yaşadıklarını ve bu sorunun pazartesi gününe kadar acil çözüme ulaştırılması gerektiğini dile getiren Başkan Muyşin, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"BAŞARILI, MÜCADELECİ VE HIRSLI BİR TAKIM VAR"

"Güzel bir ambians ve başlangıç oldu sezonla ilgili. Şehrin tüm dinamikleri bu işin pozitif yönde ilerlemesi için görüş bildirdiler. Sezonun başlamasına 2 hafta var bunları konuşmamız lazım ki son gün daha büyük sıkıntılı sürece varmamak adına böyle bir açıklama yapma ihtiyacı hissettik. Takımımızda oyuncu ve teknik ekiple birlikte iyi bir takım kurgusu oluştu. Türkiye kupası elemelerinde de zannediyorum herkes izledi veya bilgi sahibi oldu. Son derece başarılı, mücadeleci ve hırslı bir takımımız var. Penaltılara kaldıktan sonra şans giriyor devreye. Şans bizden yana olmadı ve bu turu atlayamadık.

"HEDEFLEDİĞİMİZ NOKTANIN GERİSİNDEYİZ"

Öncelikle sezon başında dile getirdiğimiz sıkıntılarımızın ana başlıkları konaklama, yemek, ulaşım ve oyuncu ücretleri noktasında epeyce hedeflediğimiz noktanın gerisindeyiz. Tabii ki şehir taraftar ve camiamızla elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bilecikspor'un 2022-2023 sezonu BAL Ligi'ndeki bütçesi yaklaşık 2.8 ila 3 milyon lira arasında tamamlanmasını bekliyoruz. Sezon boyunca 10 aylık süre içerisinde  yaklaşık 400 bin lira konaklama yine yaklaşık 400 bin lira gıda, Bu sene BAL liginde olmamıza rağmen 3. lig gibi bir fikstür yayınlandı Tekirdağ ve İstanbul gibi uzak mesafeli deplasmanlarımız var yaklaşık 300 bin lira gibi de ulaşım maliyeti gözüküyor. 8 tane maçımız var deplasmanda bunlardan 5'i İstanbul'da, 3'ü Tekirdağ'da. Sakarya'ya belki günü birlik gidip gelinebilir ancak orada minimum 100 bin lira gibi konaklama maliyeti gözüküyor. Yeni yapılan transferlerle ilgili yaklaşık 75 bin lira gibi federasyona yapılması gereken ödemeler var. Yıl boyunca da oyuncuların maçları kazandıkları taktirde maç başına aldıkları ücretler de 550 bin lira gibi bir rakam çıkıyor. Toplamda yaklaşık 2 milyon 800 bin lira gibi bir bütçeye oturuyor.

"KONAKLAMAYLA İLGİLİ ACİL ÇÖZÜME İHTİYAÇ VAR"

Bizim bu güne kadar aldığımız destekler de var. Sanayi kuruluşlarından ve bireysel olarak esnafımızdan, forma satışından ve 111 üyelik kampanyamızdan yaklaşık 550 bin lira gibi bir kaynak yaratabildik. Valiliğimizin de bize malzeme konusunda yaklaşık 100 bin lira kadar. Toplamda 650 bin lira gibi bir kaynak bulduk. Bütçemizin 3'te 1'i konaklama, yemek ve ulaşım, 3'te 1'i oyuncu peşinatları, 3'te 1'i de sezon içerisinde kazanacakları maç başına alacakları ve lisans gibi maliyetlerimiz var. Bu noktada konaklama işini çözemedik şuanda takımımız bir yerde kalıyor ancak nakdi ödemeyle ilgili sıkıntılar yaşadığımız için pazartesi gününe kadar bir sürecimiz var pazartesi günü takımımızın konaklamayla ilgili acil çözüme ihtiyacı var.

"TESTİ ÇATLADIKTAN SONRA ANLAMI YOK"

Bütün bu sorunlarımızın bugünden artık nasıl bir yol haritası izlenecekse açığa kavuşması gerekiyor. Defaatle görüştüğümüz ortamlarda sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız bir masa etrafında konuların masaya yatırılıp çözümler noktasında tartışılması gerektiğini söylemişlerdi ancak bu güne kadar imkan olmadı zannediyorum. İki hafta süre kaldı sezonun başlamasına, ben önümüzdeki hafta içerisinde bu birlikteliğin sağlanmasını ve masa etrafında toplanıp bir yol haritası çıkartılması noktasında Valimizden, Milletvekillerimizden, Belediye Başkanlarımızdan, Sanayicilerimizden ve Bilecikspor'a gönül veren herkesten destek istiyoruz. Çünkü testi çatladıktan sonra bir anlamı yok. Sezon başlamadan çözülmesi gereken bu sıkıntıları halledemezsek, sezon başladığında daha büyük sıkıntılar olabilir.

"BİLECİKSPOR, BİLECİK'İN SPOR KULÜBÜ"

Bu bizim yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın olmazsa olmazı da değil, Bilecikspor kulübü Bilecik'in spor kulübü, tüm şehre hitap ediyor. İmkan bulunamıyorsa da ona göre yönetim bir karar almak zorunda kalabilir.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA UMARIM BİR ARAYA GELİNİR"

Önümüzdeki hafta içerisinde umarım bir araya gelinip toplanılır ve bir yol haritası çıkar. Taraftarla, camiayla, yönetimle, teknik ekip ve oyuncularla iyi bir oluşum oldu. Uzun zamandır hasret kaldığımız şeyler yaşandı ve tüm dinamikler bir araya geldi, pozitif bir atmosferin olduğu şu durumda halledilemeyecek ve çözülemeyecek şeyler değil bunlar. Sadece bir fikir ve akıl birliği yapılırsa bu işlerin üstesinden geliriz diye düşünüyorum."

Editör: TE Bilişim