Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, ziyaretleri kapsamında Bilecik’e geldi.

Bakan Yardımcısı Büyükdede, ilk olarak Vali Dr. Kemal Kızılkaya'yı makamında ziyaret etti. Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Yardımcısı Büyükdede, burada Vali Kızılkaya'dan Bilecik'teki sanayi ve teknoloji faaliyetlerine ilişkin bilgi alarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükdede, ardından Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde kentteki STK ve sanayicilerle biraraya gelirken, sanayiciler sorunlarını Bakan Yardımcısı Büyükdede’ye iletti.

“MERKEZLERİ BİLECİK OLSUN”

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, sunumda söz alarak Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’ye Bilecik sanayisinin önemli iki sorunu hakkında fikirlerini ve isteklerini iletti.

Başkan Keskin, “dışarıdan gelen sanayi yatırımcılarının merkezi Bilecik olsun” ifadeleriyle vurgu yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İlimizde ve ilçelerimizde organize sanayiler oluşturuyoruz. Tescillendikten sonra İstanbul’dan ve il dışından emlakçılar Organize Sanayi’nin içinden yer kapıyor. 10-20-30 dönümlük araziyi biraraya getirdikten sonra 60 dönüme getirince fabrikacı olarak yatırım yapacağım diyor. Tabii biz buna soramıyoruz ne fabrikası kuracaksınız. Kimyasal mı ya da ne tür bir fabrika kuracağını soramıyoruz. Bakan Yardımcımızdan şunu istiyoruz. Yönetmelikte bir değişiklik olarak bunlara farklı bir yöntem veya kanun maddesi konulabilir mi? İkinci bir konu olarak 3. Organize Sanayi’nin şu anda altyapısı devam ediyor. Bundan sonra Bilecik’e yatırımcı gelirken, Bakanlık tarafından yönlendiriliyor, yönlendirilirken de şunu talep ediyoruz merkezleri Bilecik olsun.” 

“NİYE BİR ENDÜSTRİ MESLEK, ANADOLU MESLEK LİSESİ YAPMAYALIM?”

TSO Başkanı Şükrü Keskin’in bir başka dikkat çektiği nokta ise, “biz yetişmiş insan gücünden yararlanmak için niye bir Endüstri Meslek, Anadolu Meslek Lisesi yapmayalım? Neden başkasına muhtaç olalım?” ifadelerini kullandı. Başkan Keskin, konuşmasına şu ifadeler ile devam etti:

“Hangi firma hangi ilde istihdam yaratıyorsa, merkezleri orası olsun istiyoruz. Tabi ki bu olsun isterken de biz yetişmiş insan gücünden yararlanmak için niye bir Endüstri Meslek, Anadolu Meslek Lisesi yapmayalım? Neden başkasına muhtaç olalım?  Çevremizdeki illerden bahsediyoruz.  Bütçemiz kısıtlı olduğundan dolayı da biz bunları yapamıyoruz. Merkezi hangi ilde, hangi firma istihdam yaratıyorsa merkezi o olsun.”

Editör: TE Bilişim