Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Bilecik Baro Başkanı Av.Halime Aynur’un da aralarında bulunduğu 12 Baro Başkanı ile biraraya geldi. Baro Başkanı Halime Aynur, Bakan Gül ile gerekleştirdiği bire bir görüşmede Bilecik’e yapılması planlanan ve uzun süredir sürüncemede olan yeni Adalet Sarayı binasını dile getirdi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Bakanlık binasında 12 ilin Baro Başkanını ağırladı. Gerçekleşen toplantıda genel çerçevede Adliye ve İcra daireleri ile avukatların yaşadıkları sorunlar masaya yatırılırken, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, “Sayın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile avukatlara yönelik artan şiddet eylemleri, yargının,mesleğin ve meslektaşların sorunları ile ilimiz adliyelerinde, icra dairelerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında 3 saat süren görüşme yaptık.Toplantının olumlu neticeler doğuracağını ümit ediyor, taleplerimizin takipçisi olacağımızı bildiriyorum” dedi.

BAŞKAN AYNUR, YENİ ADALET SARAYI BİNASINI DİLE GETİRDİ

Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile bire bir görüşme fırsatı da yakalarken, daha önce defalarca söz verilen ve bir türlü çözüme kavuşturulmayan yeni Bilecik Adalet Sarayı binasını bir kez daha gündeme getirdi.

Başkan Aynur, çalışma imkanı oldukça zorlaşan ve uzun bir süredir sürüncemede olan yeni bina yapılması noktadasın da ise halen bir adım atılmayan Bilecik Adalet Sarayı binası için Bakan Gül’den talepte bulundu.

BAKAN GÜL: “GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILIYOR”

Bakan Gül’ün ise, Başkan Aynur’a Bilecik’teki sıkıntının farkında olduğunu, gerekli hazırlıkların yapılması noktasında çalışmaların devam ettiğini ve kısa zamanda bu yönde bir çözüm üreteceklerini söylediği öğrenildi.

DAHA ÖNCE SÖZ VERİLMİŞTİ AMA…

Yetersiz olan Bilecik Adliye binası için yıllardır yeni bir bina yapılması planlanmış ve bu yönde vaatler verilmişti. En son 2019 Mart ayında seçimler öncesi AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile yaptığı görüşme sonucunda Bilecik Adliye Sarayı’nın sözünü vermişti lakin aradan geçen süre zarfında bu yönde hiçbir adım atılmazken, diğer yanda da Sulh Hukuk ve Asliye Hukuk Mahkemeleri stadyum arkasındaki Özaktaş binalarına taşınmış ve mahkemeler 3’e bölünmüştü.

Bu durum vatandaşlarda mağduriyet yaratırken, ilimizde Adliye hizmetinin 3’e bölünerek 2’sinin kirada olmak üzere faaliyetine devam etmesi “Bilecik için bu ayıp yeter” dedirtmişti.

Editör: TE Bilişim