Bilecik’in önemli ve tecrübeli sanayicilerinden BİLMERDER Başkanı Turgut Özen, aday olduğu TSO Başkanlık seçimi öncesinde sektör temsilcileriyle bir araya gelerek, hem sektöre hem de Bilecik ekonomisine katkı sağlayacak  vizyon projelerini aktardı.

Bilecik’te bir restaurantta yapılan toplantıya katılım bir hayli yoğun oldu. Sektör temsilcilerine yönelik yaptığı konuşmada enerji, akaryakıt, lojistik gibi sektörün ana sorunlarına dikkat çeken Özen, bu sorunların tecrübeli bir ekiple sağlanacak projeler ve istişarelerle giderilebileceğini ifade etti.

Yurtdışına önemli ihracatlar yapan başarılı iş adamı Özen; tecrübe ve gelecek vizyonunun bir arada olduğu, istişareye önem veren, hizmet odaklı bir çalışma hedeflediklerinin altını çizdi.

BÖLGEDE DEĞİŞİM VE GELİŞİM ODAKLI VİZYON PROJELERİ

Mermer ve Maden grubu olarak, bölgede değişim ve gelişim odaklı bir vizyon çalışması izleyeceklerini dile getiren Özen, hem sektörün hem de  Bilecik’in kalkınması adına sanayide önemli atılımlara ön ayak olmak istediklerini ifade etti.

“BİLECİK’İN BOŞ OLMADIĞINI GÖSTERECEK GÜCE SAHİBİZ”

Bilecik’in sanayisinin kendi içerisindeki olanakları bakımından özellikle 3. OSB’nin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Özen, çevredeki illerle olan ticari ilişkilerin de geliştirilerek Bilecik’te hane halkını da zenginleştirecek yatırımlar yapabilecek sanayicileri Bilecik’e davet edeceklerini dile getirdi. Özen, “Allah nasip eder de sizlerin oylarıyla istediğimiz göreve gelirsek, Bilecik’i en iyi şekilde temsil edeceğiz. Kütahya’da Güral ile Bursa’da Burkay ile her türlü istişareleri yapabileceğiz. Bilecik’in boş olmadığını gösterecek güce sahibiz” dedi.

İSTİHDAM VE EĞİTİM GÜÇLENDİRİLECEK

Sektörün iç sorunlarının yanında Bilecik’in eğitim ve  sosyo ekonomik hayatında da önemli bir rota çizecek projelerini de paylaşan Özen, “ Seramik, mermer, metal ve tekstil sanayilerine teknik eleman yetiştirmek için Bilecik OSB’de bir teknik okul açılması gerekiyor. Bu bizim için çok önemli bir proje. Şu anda sektör olarak teknik eleman eksikliği yaşıyoruz. Bu sorunu bu şekilde çözebiliriz. Bunun yanında hane halkını da zenginleştirmeliyiz. Bir ailede 3 kadın varsa 2’si için mutlaka istihdam yaratmalıyız. Bursa tekstil firmaları ile istişarelerde bulunup buraya yatırım getirebiliriz. Bunun yanında evden çalışmak isteyen kadınlarımızı da  fason işçilik yöntemiyle iş sahibi yapabiliriz.” Dedi.

“40 YILLIK TECRÜBEMİ TSO’DA KULLANMAK İÇİN ADAY OLDUM”

40 yıl önce yönetici olarak başladığı iş hayatına 28 yıldır sanayici olarak devam etmekte olduğunu söyleyen Özen, “Şirketimizin Doğaltaş sektörüne yapmış olduğu yatırımlar sayesinde  hem ülkemize hem de  bölgemize katkı sağlamaya devam ediyorum. Bölgemiz Sanayici ve İş insanlarından gelen destekler ile 40 yıllık iş hayatım boyunca  yurtiçinde ve yurtdışında edindiğim tecrübeleri Ticaret ve Sanayi odasında kullanmak amacıyla aday oldum.” Dedi.

“HEM BÖLGEMİZE HEM DE ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Özen,  konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Her aday daha iyisini yapmak için aday olur. Bu güne kadar tüm başkanlar Odanın Bölgenin ve Sanayinin gelişimi için bir şeyler yapmışlardır.

Tabi ki de artık farklı şeyler yapmak gerekiyor.

Bölgemizde ticaret yapan herkes bu bölgenin ve ülkenin kılıcını sallayandır. Ötekileştirmek, ayrıştırmak bizi yok eder.

“GÜÇLÜ BİR KADROYLA HİZMET ETMEYE TALİBİZ”

Ticaret ve Sanayi odasında işlerin el ele omuz omuza yürümesi gerekir. Biz arkadaşlarımızla istişareler yaptık, doğru tespitler yaparak güçlü bir kadroyla hizmet etmeye talibiz, yapacağımız hizmetlerin başta bölgemiz olmak üzere ülkemiz için faydalı olacağı kanısındayız.”

Serbest piyasa ekonomilerinde kalkınma tamamıyla özel sektör eliyle gerçekleştirilirken, özel sektörün yüksek rekabet düzeyine sahip olması, ulusal kalkınma için en stratejik konudur.

GELECEĞİN VİZYONU YENİLİK VE GELİŞİM

Ticaret ve Sanayi Odamıza gerekli nitelikleri kazandırmak biz üyelerin asli görevidir. Günümüzün küresel rekabet şartlarında başarılı olan organizasyonlar geleceklerini stratejik bir yaklaşımla planladıkları için başarılı olmuşlardır. Gelecekte oluşabilecek potansiyel riskleri ve etkilerini azaltan, fırsata dönüştüren, tesadüflere yer vermeyen kendisini sürekli yenileyen ve  gelişen organizasyonlar 21.yüzyıla yön verecektir.

Bu neden ile ilimizin kalkınmasının en önemli faktörlerinden biri de Ticaret ve Sanayi  Odamızın  varlığıdır.

“ODAMIZ BİLECİK’İN TÜM DEĞİŞİM VE GELİŞİM SÜREÇLERİNDE ETKİN BİÇİMDE YER ALMAYI HEDEFLEMEKTEDİR”

Odalar, bölgenin sorunlarını doğru biçimde tespit edip, çözüm için geliştirdiği tutarlı politikalarla karar alıcıları doğru yönlendirmelidir. Odamız Bilecik’in tüm değişim ve gelişim süreçlerinde etkin biçimde yer almayı hedeflemektedir.

 “GELECEĞE YOLCULUK PROJELERİMİZ HAZIR”

Temel misyonumuz; küreselleşen dünyada, öncelikle ilimizin, dolaylı olarak ülkemizin, gereken pozisyonu alabilmesi için, üyelerimizin geçirmesi gereken değişim ve dönüşüm sürecine önderlik etmektir. Bu bağlamda, Bilecik ve Sanayi Ticaret Odası’nın daha da güçlenmesinin, İlimize ekonomik, sosyal ve kültürel gelişiminde katkı sağlayacağı düşüncesinin ışığında, üyelerimizin ihtiyaçlarını anlayan ve beklentilerini karşılayan bir yaklaşımı temel alan 2022-2025 dönemine ait 4 yıllık stratejik planımızı hazırladık.

Odamızın geleceğe yolculuğu için hazırladığımız Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası 2022-2025 Stratejik Planı, Çevresinde gelişen fırsatları yakalayacak,   şeffaflık ve hesap verilebilirlik bağlamında üyelerimize ve kamu oyuna karşı görevlerimizi yerine getirmemizi sağlayacak ve vizyonumuzu gerçekleştirme sürecinde  rehberimiz  olacaktır.

“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZLE DE ÖN PLANDA OLACAĞIZ”

Sadece sanayi ve iş dünyası olarak değil sosyal sorumluluk projelerimizle de ön planda olacağız. Eğitim herkes için önemli. Bizim de en önemli vizyonumuz eğitim olacaktır. STK’larla her zaman iç içe olacağız. Bölgemizi kalkındıracak hamleleri ve başarılı projeleri yapacak bir kadro ile göreve gelmeyi düşünüyoruz. Bizim inancımıza göre Ticaret ve Sanayi Odaları  makam peşinde olanların değil, hizmete talip olanların yeridir. Bunu da en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum. Göreve geldiğimizde projelerimizi ekibimizle birlikte açıklayacağız. Meclis üyesi adaylarımızla birlikte sunduğumuz projelerin  sonuna kadar arkasında olacağız.Ticaret odası tüzükleri ve kanunların bize sunduğu yetkiler çerçevesinde hizmetlerimizi yapmak için bu yola çıkıyoruz.

“TECRÜBELERİMİ HİZMETE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN DESTEĞİNİZİ İSTİYORUM”

 Cumartesi günü yapılacak olan komite seçimlerinden başarı ile çıktığımız takdirde; hedef, çalışma ve başarı ile geldiğim her noktaya, Bilecik Ticaret Odasında da aynı kararlık ve azim ile görev almak istiyorum. Uzun yıllardır edindiğim bilgi birikimimle sizlere hizmet için karşınızdayım. Tecrübelerimi hizmete dönüştürmek için grubum ile birlikte desteğinizi bekliyor ve en derin saygılarımı sunuyorum.”

                              

Editör: TE Bilişim