Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir takım açılışlar yapmak üzere geldiği Bilecik’in Pazaryeri İlçesi’nde sanayiciler ile bir araya gelirken, Sosyal Yaşamı Destekleme Programı(SOGEP)çerçevesinde belediye öncülüğünde kurulan meyve kurutma tesisini ziyaret etti.

Bakan Varank,programına Osmaneli İlçesi’nden başlarken burada BEBKA destekleri ile hayata geçirilen 6 projenin açılışını yaptı. Ardından Bilecik merkeze hareket eden Bakan Varank, Durden Plastik Fabrikasına ziyaret gerçekleştirdi.Ticaret ve Sanayi Odası’na da bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Varank, ardından AK Parti İl Başkanlığı’nda partililer ile bir araya gelerek Bilecik ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Şeyh Edebali Türbesi Orhangazi Camii’nde Cuma namazını eda eden Bakan Varank, buradan Pazaryeri İlçesi’ne hareket etti. Küçükelmalı Tabiat Parkı’nda sanayiciler ile bir araya elen Bakan Varank, İlçe Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in öncülüğünde hayata geçirilen ve kadınların iş hayatında daha aktif rol oynamasına yönelik SOGEP projesi olan meyve kurutma tesisini gezdi.

Burada Bakan Varank’a bilgiler veren Belediye Başkanı Zekiye Tekin 5 kişi ile başlattıkları çalışma kapasitesini 50 kişiye çıkartma hedefinde olduklarını vurguladı. Kurutulmuş meyvelerin tadını beğenen Bakan Varank, Başkan Tekin’e çalışmalarında başarılar diledi.

Bakan Varank, Bozüyük İlçesi’nde Eczacıbaşı Fabrikası, İstikamet Döküm Fabrikası ve Akgün Seramik Fabrikası ziyaretleri ile programını devam ettirdi.

Editör: TE Bilişim