İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Osmaneli’de yaptığı konuşmasında Bilecik Belediyesinde yaşanan rüşvet operasyonuyla ilgili de konuştu. Bakan Soylu, "Hırsızlık yapma. Bilecik'te yaptılar. Yakalandılar mı? Sesleri çıkıyor mu? İyi ya istediğinizi yapacaksınız. Sizin çekincenizden, korkunuzdan hırsızlığınıza göz yumacağız. Sizin hırsızlığınıza göz yuman alçaktır, namerttir.”dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Bakan Soylu, "Altyapısını güçlü bir şekilde oluşturan ve yarına ümitle bakan bir Türkiye var. Bunlar hep beraber gerçekleştirdik. Bunları hep beraber yapıldı. Ne olacak? Kılıçdaroğlu öyle mi? Yıllarca iftira ettiler. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne iftira ettiler. Neymiş? 'Kimyasal silah kullandı'. Jandarmaya, emniyete, bu ülkenin İçişleri Bakanı'na, Cumhurbaşkanı'na, 'Siz uyuşturucu ticareti yapıp cari açığınızı kapatıyorsunuz' diye dünyanın en alçak iftirasını ortaya koydu. Yetmez. Adamlarına Yalova'da mahkeme bastırttı.

Hırsızlık yapma. Bilecik'te yaptılar. Yakalandılar mı? Sesleri çıkıyor mu? İyi ya istediğinizi yapacaksınız. Sizin çekincenizden, korkunuzdan hırsızlığınıza göz yumacağız. Sizin hırsızlığınıza göz yuman alçaktır, namerttir. Her türlü pazarlığı yapacaksınız Bilecik'te. Her türlü herzeyi yiyeceksiniz. Her türlü haltı işleyeceksiniz. Sonra da 'Bizim üzerimize geliyorsunuz' diye bizi tehdit edip, korkutacaksınız. Geçti o günler. Bu milletin tek kör kuruşunu size yedirmeyeceğiz, talan ettirmeyeceğiz. Şimdi ne yaptılar Yalova'da? Eşkıya takımına mahkeme bastırdılar. Hakimleri tehdit ettirdiler, savcıları tehdit ettirdiler. Recep Tayyip Erdoğan'a yasak konuldu. Mahkeme bastı mı? Rahmetli Erbakan, rahmetli Demirel, Baykal, rahmetli Ecevit, hepsini Zincirbozan'a Hamzakoy'a götürdüler. Kim mahkeme bastı? Her türlü haksızlıklarla karşı karşıya kaldılar ama eşkıya takımına verilen talimatlar Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak, Türkiye'yi güvensiz bir ülke haline getirmek, herkese iftira atmak, herkese çamur atmak, ortalığı bulandırmak, ondan sonra da Amerika'nın, Avrupa'nın istediği gibi oyun kurmasını, burada istediğini yapabilmesini imkanlı hale getirebilme. Tezgahları bu. Ama bir şeyi hesap edemiyorlar. Tayyip Erdoğan'ı, şu inançlı kadroyu ve aziz milletimizi hesap edemiyorlar." dedi.

Editör: TE Bilişim