Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilecik kent girişinde yapımı tamamlanan köprülü kavşak açılışının ardından Pazaryeri ilçesinde, ilçe belediye başkanlarıyla basına kapalı olarak bir araya geldi.  Bakan Karaismailoğlu, Bilecik-Yenişehir yolunun şantiyesin de yolun 2022 sonunda biteceğini müjdeledi. 

KAZALARDA YÜZDE 80’E VARAN AZALMA YAŞANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, şantiyenin ardından partisinin il başkanlığı binasına geçti. Burada partililerle bir araya gelen Karaismailoğlu, son 20 yıldır karada, havada, denizde, demir yollarında yapılmış projelerle vatandaşların hayatını kolaylaştırdıklarını söyledi. Mesafeleri kısaltarak akaryakıttan, zamandan tasarruf yaptıklarını ifade eden Karaismailoğlu, trafik kazalarında yüzde 80’e varan azalmalar yaşandığını belirterek, “Zamanımızı artık sevdiklerimizle görüşmek için imkanımız oldu. Bakın bu yolların güvenliği sayesinde trafik kazalarında tam yüzde 80’e varan azalmalar oldu. Bunun da karşılığı yılda tam 9500 vatandaşımızın canını kurtarıyoruz bu projeler sayesinde. Aynı şekilde hava yollarında, demir yolları, ülkemiz hızlı trenle daha yeni tanıştı. Bilecik'te bundan faydalanıyor. Şu anda 8 ilimiz yüksek hızlı trenle seyahat etme imkanına kavuştu. 1400 kilometrelik bir hızlı tren ağamız var. Önümüzdeki yıllar hedeflerimiz belli, 28 bin kilometreye çıkaracağız mevcut demir ağımızı” dedi.

HIZLI TREN 4 YILDA 52 ŞEHRE ÇIKACAK

Ulaştırma Bakanlığı olarak Türkiye’nin her tarafında demir yolu çalışmalar yaptıklarını anlatan Bakan Karaismailoğlu, 4 yıl içinde 8 olan hızlı tren kullanan şehir sayısını da 52’ye çıkacaklarını söyledi. Karaismailoğlu, “Şu anda ülkemizin her tarafında hummalı bir demir yolu çalışması var. Yani önümüzdeki 4 yıl içerisinde Gaziantep'te hızlı tren binen vatandaşımız Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin, Niğde, Karaman, Konya, Bilecik, İstanbul hatta Kapıkule Almanya'ya kadar hızlı trende gitme imkanına kavuşacak. Aynı şekilde önümüzdeki yıl bugünlere gelmeden Sivaslı da hızlı trenle buluşturuyoruz. Bu konforu, bu kıymeti, bütün vatandaşlarımız hak ediyor, hak etmeye de devam edecek. Ve hedefimiz 8 ile ulaştırdığımız hızlı tren ağımızı tam 52 ile ulaştırarak vatandaşlarımızın bu konfordan bu güvenlikli ve bu da konforlu yolculuklardan nasibini almaktır. Hizmetler bitmez arkadaşlar. Yıllar önce boğazın altından trenler geçecek, metrolar, arabalar boğazın altından geçecek diyenler hayal satıyorsunuz, gülüyorlardı. Şimdi çok daha fazlası oldu. Hiç merak etmeyin. Uzayda kendi uydusuyla temsil edilen ilk 10 ülke arasına gireceğiz önümüzdeki yıl. Bunlar çok kıymetli işler. Bakın Covid-19 salgın süreci bu kadar sistemler kilitlendi dünyada. Millet eve kapandı. Ama biz yatırımlarımızı daha da arttırdık. Biz 2019 yılında yüzde 50 daha fazlası yatırım yaptık. O yüzden ülkemizin her bir köşesinde vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak projeleri bir bir aşıp hizmete sokuyoruz. Sonucunda bunlar üretim olarak, istihdam olarak, turizm olarak ve tarımın gelişmesi olarak vatandaşımıza yansıyor. Ülkemize yansıyor. Vatandaşımız zenginleşiyor, ülkemiz zenginleşiyor. Bunların hepsi artarak devam edecek. Çok önemli bir altyapı eksiklerimizin tamamına yakınını tamamladık. 20 yıl önce ülkemizde sadece 8 milyon araç vardı. Şu anda 26 milyona ulaştı. Biz bu yatırımları yapmasaydık bu araçların hareketini sağlayabilir miydik? İşte bu büyük bir devlet aklının ürettiği bir planlama sonucundadır. Çünkü sizler bir devletsiniz. Önümüzdeki yıllarda önünüze çıkabilecek problemleri bugünden tahmin edip ona göre yatırımlarınızı yapıp o gelecek problemlere ve o büyüyen ülkemize karşı projelerinizi şimdiden yapıp onlara hazırlıklı olmak gerekmektedir”

Muhalefet partilerini de eleştiren Bakan Karaismailoğlu, önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerin çok önemli olduğuna da değinerek, “Evet 2023 çok önemli, siz bakmayın birileri bir masaların etrafında dolaşıyor, kalkıyorlar. Onlar çok daha oturup kalkar. O masalardan bir şey çıkmaz. Çünkü o masalarda milletin derdi yok. O masalarda kendi gelecekleri, kendi koltuklarının derdi var. Masanın üstü ayrı, altı ayrı. Bunların hepsi patlar hiç merak etmeyin. Biz doğru yoldayız” ifadelerini kullandı.

Parti ziyaretinin ardından esnafları da gezen Bakan Karaismailoğlu, yüksek hızlı trenle kentten ayrılarak Ankara’ya döndü.

Editör: TE Bilişim