Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Gölpazarı’nda yapılan yatırımları incelemede bulundu. İnlemeler sonrası sonra basın mensuplarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “4 milyon hanenin elektriği kesik” açıklaması hakkında soru sorması üzerine '4 milyon hanenin elektriği kesik' açıklamasının doğru olmadığını belirtti. Bakan Dönmez, "Rakamlar yalan söylemez. Rakamlar 278 bin olduğunu gösteriyor. Bu sadece konut değil ticarethane ve sanayileri de içeriyor. Toplamda da baktığımızda yüzde 1'in altında .Bilerek, isteyerek karanlığı tercih edenlerin bu memleketi, milleti nasıl aydınlığa kavuşturacak anlatmalarını bekliyorum " dedi.


'RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ'


Bakan Dönmez, Kılıçdaroğlu'nun iddialarının gerçek olmadığını belirterek, "Kılıçdaroğlu 4 milyon hanenin elektriğinin kesik olduğunu söyledi. Ama rakamlar yalan söylemez. Rakamlar 278 bin olduğunu gösteriyor. Bu sadece konut değil; ticarethane ve sanayileri de içeriyor. Toplamda da baktığımızda yüzde 1'in altında, yani binde 6. Yine bunu biraz daha detaylı analiz ettiğimizde bazı vatandaşlarımız birkaç hafta sonra ödüyor, kesiliyor, açılmıyor. Gönül, birinin de kesik olmasını arzu etmez. Zaten devletimiz özellikle Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden elektrik desteği programını 3 yıl önce başlattı. Şu anda 2 milyon 140 bin hane, bu programdan yararlanıyor. 150 kilovat saate kadar bedelsiz olarak elektrik yardımı yapıyoruz" dedi.


'YILDA 2 DEFA ÖDEME YAPACAĞIZ'


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte çalışma yaptıklarını ve elektrik desteği programının genişletildiğini anlatan Bakan Dönmez, "Yine bildiğiniz gibi Aile Bakanlığı'mızın ısınma yardımının kapsamını genişletti. Oturduk, beraber çalıştık. Şu anda ortada 3 milyona yakın vatandaşımızın hatta 4 milyona yakın vatandaşımızın yararlanma imkanı da söz konusu olacak. Orada da ilk başvurular alındı. Yılda 2 defa ödeme yapacağız. Devletimiz hem tarifelerde maliyetleri tamamını yansıtmamak suretiyle hem de kaçınılamayacak birtakım maliyet artışları yüzünden vatandaşımızın zora girmesine engel olmak için de sosyal yardımlaşma vakıfları üzerine bu destekleri vermeye devam ediyor. Şunu kamuoyuyla paylaşmak istiyorum; bilerek, isteyerek karanlığı tercih edenlerin bu memleketi, milleti nasıl aydınlığa kavuşturacak anlatmalarını bekliyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim