Bilecik Belediyesi daha önce 2 defa açılışı yapılan ve hizmete sunulan hamamı 3. defa açarak kurdele kesimi ile hizmete soktu.

Bilindiği gibi, Selim Yağcı döneminde yapılan fakat bir takım eksiklikler ile gündemden düşmeyen yeni şehir hamamı hem Selim Yağcı tarafından hem de dönemin Belediye Başkanı  Nihat Can tarafından açılışı yapılarak Bilecik halkının hizmetine sunulmuştu.

Ne varki doğalgazlı olması, hamamın ısınmaması ve teknik hatalar yüzünden ayrıca son olarak ihaleyi alan işletme ile de mahkemelik olununca hamam yaklaşık 3 yıldır kapalı kalmıştı.

Türkiye'de hamamı olmayan tek il ünvanını elinde bulunduran Bilecik bu ayıbı ile dururken, yeni Belediye yönetimi hamamı yıllar sonra yeniden ihale ederek yeni işletmeciye verdi.

İşletmeci de hamamı kendi imkanları ile bir takım yenilemeler yaparak  hizmete açtı. Ne varki Belediye yönetimi ve CHP ile İyi Parti heyetinin  sanki yeni bir bina yaparak yeni bir  Hamamı şehre kazandırmış gibi törenle kurdele kesip aynı hamamın 3. defa açılışını yapması kamuoyunda düşündürücü ve manidar bulundu.

Göbek taşını ısınır hale getirdik

Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı Semih Şahin, hamamda bir takım yeniliklere gittiklerini ve ısınmayan göbek taşının ısınır hale geldiğini aktarırken yeniden açılan hamamda çok büyük bir yenilik ve değişiklik yapılmadığı ve yapılan yeniliklerin ihaleyi alan işletmeci tarafından yapılmasına rağmen Belediye’nin kendi yapmış gibi kamuoyuna yansıtması da komik bulundu.

Sonuçta 3 yıldır kapalı olan hamam yeniden açılarak “Bilecik bir ayıptan kurtuldu ve hamamı olan iller arasına girdi” dedirttirdi.

Editör: TE Bilişim