Tüm yurtta Covid-19 salgınına karşı mücadele top yekun devam ederken, ilimizde bazı sağlıkçılar ve öğretmenlerin aşı yaptırmamakta ısrar ettikleri iddia edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son haftaya ilişkin paylaşmış olduğu risk haritasına göre en fazla vaka artışı gösteren illerin arasında Tunceli, Osmaniye, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Hatay, Tekirdağ, Adana’nın yanı sıra Bilecik’in olduğu gözlendi. Bu noktada gözler aşısızlara çevrilirken, ilimizde sivil vatandaşların yanı sıra başta sağlıkçılar olmak üzere öğretmenlerde de aşı yaptırmamakta ısrar edenlerin olduğu belirtildi.

OKULLAR VE HASTANELERE DİKKAT!

Covid-19’un yayılım riskinin en fazla görüldüğü ortamların okullar ve sağlık merkezleri olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu noktada öğretmen ve sağlıkçıların içinde aşı olmayanların aşı olan vatandaşların da hayatlarını riske attıklarını belirttiler.

ÖNCÜ OLMALARI GEREKİRKEN…

Özellikle sağlıkçıların ve öğretmenlerin bu noktada daha bilinçli olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “onların aşıda öncü olmaları gerekiyor” yorumunda bulundular.

AŞILI SAĞLIKÇILAR VE ÖĞRETMENLERDE RAHATSIZ

Diğer yandan 2 doz aşını olan hatta 3.doz aşısını yaptıran sağlıkçı ve öğretmenlerin olduğu bilinirken, aşılı öğretmen ve sağlıkçılar aşısız olanlardan duydukları rahatsızlığı zaman zaman üstlerine bildirdikleri de öğrenildi. Velilerinde bu noktada çocuklarını aşısız öğretmenlerin yanına göndermek istemedikleri hatta bu yüzden sınıf değişikliği istedikleri de iddia edilirken,vatandaşlar tekrardan bu noktada sağlıkçıları ve öğretmenleri aşılarını olmaya davet ettiler.

Editör: TE Bilişim