24 Ocak 1993’te aracına yerleştirilen bomba ile öldürülen Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen program ile anıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa; Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, İlçe Başkanı Berna Pamukçu, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı’nın okunduğu programda Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun hayatı hakkında konuşmalar yapıldı.

Belediye Başkanı Semih Şahin yaptığı konuşmada, 24 Ocak’ın, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kötü bir gün olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’Aslında 24 Ocak kararlarıyla, 12 Eylül’den sonra, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünkü ekonomik durumunun, bugünkü bağımlılığının ve bugünkü temelleri atılmıştır ve bu 24 Ocak’ın oluşturduğu siyasi ortamı sürdürebilmek için gerçek yurtseverlerden kurtulmak gerekmiştir. Bugünün yıldönümlerine rastlayan günlerde yılları değişse de hepsi 24 Ocak’ta, Uğur Mumcu 24 Ocak 1993’te, 2003’te Ali Gaffar Okkan, 2007’de de bir biçimde onu da siyasi ve aydınlanmanın bir temsilcisi olduğu için İsmail Cem’in ölüm tarihidir 24 Ocak. Onun için bizim Cumhuriyet tarihinin bir kara ayıdır. Uğur Mumcu, 80’den sonra ısrarla rabıta ve tarikatlar hakkındaki yazılarıyla bugünleri görmüştür. Bunların 15 Temmuzunu da görmüştü. Hepsini görmüş ve anlatmıştı. Zaten bunları anlattığı için ona kıydılar. Aynı şekilde Gaffar Okkan da bir şeyleri aydınlatmak için hizbullah ile giriştiği mücadele sonucu böyle bir kadere boyun eğmek zorunda kalmıştır. Ancak hepsi bizim gönlümüzün kahramanı ve onun için hiçbir zaman unutmayacağız’’

‘’İLİMİZDEKİ UĞUR MUMCU PARKINI ONA YAKIŞIR ŞEKİLDE TEKRAR CANLANDIRACAĞIZ’’

Konuşmasında Bilecik Bahçelievler Mahallesinde bulunan ve yıllardır bakımsız halde bırakılan Uğur Mumcu Parkı’nı da bir proje ile tekrar canlandıracaklarını hatırlatan Başkan Şahin, ‘’Bu ülkeyi, tekrar kurtaracaksak eğer diyorum, çünkü tekrar kurtarılmaya ve bir kurtuluş savaşına ihtiyacı var. Bunu becermek istiyorsak hepimizin birer sakıncalı piyade olmamız gerekir. Her birimiz Uğur Mumcu gibi birer Sakıncalı piyade olmamız lazım. Burada Uğur Mumcu’ya ait bir büstün açılışını yapacağız. Aslında biz Uğur Mumcu parkını çok güzel bir biçimde hazırlıyoruz. Çok kaliteli bir park haline getireceğiz. Çünkü bugüne kadar isminden ötürü hiçbir bakım yapılmamıştır. Biz burayı Uğur Mumcu’ya en güzel şekilde yaşayacak bir biçimde tekrar oluşturacağız’’ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim