Ankara Bilecikliler Derneği’nin 12’nci olağan genel kurulu bu hafta Ankara'da gerçekleştirildi.

Derneğin mevcut başkanı Hasan Akgül, güven tazeleyerek tekrar başkan seçilirken, yönetim kurulu üyeleri; Sebahattin Çınar, Nurcan Özçakır, Mehmet İrmeşe, Arda Çelik ve Denetim kurulu üyeleri Osman Özdemir, Mehmet Davarcı, Barış Bakar olarak belirlendi.

Derneğin genel kurulu seçimi sonucunda bir konuşma yapan Dernek Başkanı Hasan Akgül, “Derneğimizin asıl amacı Ankara’da bulunan hemşerilerimizle daha iyi kaynaşmak örf ve adetlerimizi burada yaşatmak ve Bilecikli hemşerilerimizi, Ankara ‘da aynı çatı altında toplamaktır. Amaçladığımız bütün çalışmalar insan katkısı olmadan yapılamamaktadır. Bilecikli olmak hepimizin ortak sevdası, ortak heyacanıdır. Zaten bizi bir araya getiren bu sevdamızdır. Bilecik ilimizden kilometrelerce uzakta da olsak o güzel kültürümüzü bu topraklarda yaşatmak, yeni nesillere aktarabilmek, siz değerli hemşerilerimizin katkılarıyla olacaktır. Bu anlamda tüm hemşerilerimizi bir arada görmek hepimizi mutlu edecektir" diye konuştu.

Başkan Akgül, derneğin genel kurulu nedeni ile telefon ve mesaj ile iyi dileklerini ileten herkese ve genel kurula katılan hemşerilerine teşekkür ederek, "Bu vesile ile yönetim ve denetim kurulunda görev alan hemşerilerime çalışmalarında başarılar diliyor, Özellikle Ankara’da ikamet eden hemşerilerimizden derneğe maddi ve manevi desteklerini esirgememelerini bekliyoruz" dedi.

Yapılan olağan genel kurulunun ardından başkan ve yönetim kurulu üyeleri ilk toplantıda görev dağılımı yaparak, gerçekleştirmeyi planladıkları bazı projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Dernek Başkan Yardımcısı Nurcan Özçakır,  zaman içerisinde Ankara'da yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgiler verirken, planladıkları çalışmaları şu şekilde başlıklar altında topladı;

“Sempozyumlar ve anma etkinlikleri; Bilecik’li şair, yazar, tarihçi bilim insanlarının buluşturulması, Bilecik ekonomisinin dünü, bugününün durumu ve yarını için öneriler sempozyumu, Bilecik yemek kültürünün ve el sanatlarının tanıtımı, kalk oyunlarının ve türkülerimizin tanıtımı, Hayme Ana ve Halime Sultan’ın anılması ve tanıtılması, Bilecik tarihi, turistik ve mesire alanlarının tanıtılması için geziler düzenlenmesi, Şeyh Edebali ve Ertuğrul Gaziyi anma ve etkinliklerinin yapılarak anılması, Bilecik ve Ankara yerel yönetimleri ile ortak projeler hayata geçirmek, ayrıca kuruluşta ve kurtuluşta Bilecik’in önemi ve işgallerde yaşananlar, Metristepe'nin neden önemli olduğu konularının anlatılması ve bölgenin daha iyi tanıtılması için çalışmalar yapmak.”

Editör: TE Bilişim