Bilecik’te Amatör Spor Haftası kutlamaları sebebiyle Cumhuriyet Meydanından başlayan, Atatürk Bulvarı güzergahından devam eden ve Atatürk Spor Salonu’nda son bulan yürüyüş gerçekleşti.

Atatürk Spor Salonu’nda devam eden tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Nusret Tosun, burada bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Amatör Spor Haftası’nı kutlamanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Başkan Tosun, sporu yaygınlaştırmak adına hafta boyunca çalışmalar gerçekleştireceklerini bildirdi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Hedeflerinden bahseden ve başta gençler olmak üzere toplumun her kesimine sporu sevdirmek istediklerini aktaran Başkan Tosun, “Bizler, spor ve sporcunun gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde insanların spora kazandırılması, özellikle çocuklarımızın spor başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir.” dedi.

“FARKINDALIK OLUŞTURACAĞIZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir ise hafta boyunca gerçekleşecek etkinliklere değinerek, “Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile bu alanda farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi ve yeni bireylerin spora kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu hafta kapsamında ilimizde judo, atletizm, basketbol, bilardo ve boks branşlarında müsabakalar düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından halk oyunları ve sporcuların gösterileri sergilenirken, gösteriler salondan büyük alkış aldı.

Düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Şahin Arsal, STK temsilcileri ile sporcular ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilişim