Bilecik Belediyesi’nin İstiklal Mahallesi Şerifpaşa Caddesi No:2 adresinde bulunan ve Elmas Büfe olarak bilinen adada yapılan Ticaret Merkezi EKAP üzerinden ihaleye çıktı.

Canlı yayın ile verilen ihaleye tek katılımcı çıkarken, AK Partili Belediye Meclis üyelerinin “adrese teslim ihale yapılıyor” iddiasına karşılık ihaleyi, Bilecikli ve AK Parti’ye yakın olarak bilinen ilimizin önde gelen önemli firmalarından Dağ-İş Madencilik Nakliyat Hafriyat İnşaat Petrol Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ. tek katılımcı olarak girerek 16 milyon 600 bin TL’ye satın aldı.

Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve canlı olarak verilen ihaleye Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin de izleyici olarak katıldı.

CHP’li Belediye Meclis üyelerinin bulunduğu İhale Komisyonu tek katılımcı olarak ihaleye zarf veren Dağ-İş Madencilik Nakliyat Hafriyat İnşaat Petrol Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ. firmasının dosyasını inceledi ve evraklarının hepsinin tamam olduğunu açıkladı.

Ardından 16 milyon 437 bin 500 TL muhammen bedel ile ihaleye çıkan Ticaret Merkezi’ne katılımcı firma 16 Milyon 450 bin TL teklif sundu. Açılan zarfta çıkan rakam sonrası İhale Komisyonu Başkanı Melek Mızrak Şubaşı firma yetkilisini davet ederek pazarlık yapmaya başladı ve firmadan 16 milyon 700 bin TL vermesini istedi.

Firma yetkilisi İsmet Kızıldağ, ısrar üzerine rakamı artırdı ve yazılı olarak verdiği rakamı 16 milyon 600 bin TL olarak açıkladı ve bu rakam ile tek katılımcı olarak ihaleye giren DAĞ-İŞ, aylardır gündemden düşmeyen ve AK Parti’nin “adrese teslim yapılacak” iddiaları ile defalarca basın açıklaması yapmasına karşılık EKAP üzerinden ve canlı yayında ihaleyi aldı.

İhale sonrası DAĞ-İŞ Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Bilecik TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Sayman Başkanı İsmet Kızıldağ, gazetemize yaptığı açıklamada; Bilecik’e kalıcı bir şeyler yapmayı planladıklarını ve daha farklı yatırımlarının devam edeceğini belirterek, ihalenin herkese hayırlı olmasını diledi ve şuan itibari ile satmayı düşünmediklerini sözlerine ekledi.

Bu ihale sonucunda 'Adrese teslim ihale' açıklamalarında bulunan AK Parti yetkililerinin,özellikle AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin ne gibi bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim